in ,

BENTLEY Continental GT Speed s ŠTIRIKOLESNIM krmiljenjem

Pri Bentleyu so pripravili športno različico modela Continental GT, za katerega trdijo, da je izjemen tudi pri vožnji skozi ovinke.

Pri Bentleyu trdijo, da njihov novi Continental GT Speed ni hiter le na ravnini, temveč, da je zaradi štirikoleskega krmiljenja in elektronsko nadzorovanega zadnjega diferenciala zelo agilen tudi pri vožnji skozi ovinke.

Zadnja trditev je bila doslej marsikdaj vse prej kot samoumevna, saj Continental GT tehta čez dve toni, zaradi česar mu zaprti ovinki vse prej kot ustrezajo. Ne glede na to so pri Bentleyu prepričani, da so z novincem pripravili “najbolj športnega Bentleya doslej.”

Dodatek Speed v imenu prinaša tudi nekaj več konjičev v že tako številčnem hlevu, ki ga zagotavlja šestlitrski prisilno polnjen W12. Namesto 626 ima Continental GT Speed zdaj 640 “konjev”, kar omogoča sprint z mesta do stotice v 3,5 sekunde in najvišjo hitrost 333 km/h.

Britanci so poskrbeli tudi za ustrezne pojemke, ki jih omogočajo keramične zavore z desetimi bati, v načinu Sport pa osemstopenjski samodejni menjalnik prestavlja hitreje in pri višjih vrtljajih. Nekaj diskretnih športnih dodatkov je dobila tudi zunanjost in notranjost tega prestižno-športnega avtomobila.

V primerjavi z običajnim Bentleyem Continental GT je Speed dražji za zajetnih 50 tisoč dolarjev, za kar razlike na ravnini praktično ni, a smisel športne vožnje so že od nekdaj bili ovinki.

Galerija: Bentley Continental GT Speed

VN BAHRAJNA, FP2: Sedem DIRKAČEV in pet EKIP znotraj POL SEKUNDE

HAMILTON o človekovih pravicah v BAHRAJNU in nadaljevanju s KLEČANJEM