in

BINOTTO z nizkim udarcem v smeri VETTLA

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto sploh ne potrebuje omeniti imena Sebastiana Vettla, da v njegovo smer sproži verbalno strupeno puščico: “Končno se lahko zanesemo na oba dirkača.”

Pri Ferrariju se lahko končno znova zanesejo na oba dirkača, tako Mattia Binotto - Foto: HB Press

Ferrari je na uvodni dirki sezone VN Bahrajna dosegel soliden rezultat. Charles Leclerc je bil šesti, Carlos Sainz osmi, s tem se Ferrari z dvanajstimi točkami tačas nahaja na četrtem mestu konstruktorskega prvenstva.

Kot je to pogosto pri Ferrarijevem loncu pod pritiskom, pride do prefinjenih odtenkov tonov šele takrat, ko ta lonec začne piskati. Kako zastrupljeno je bilo vzdušje med Mattio Binottom, šefom ekipe Ferrari in Sebastianom Vettlom, kaže izjava Italijana, ki pri tem sploh ni omenjal imena nemškega dirkača, ki sedaj dirka za Aston Martin. Po prvi dirki sezone je Binotto italijanskim kolegom iz Sky Italia povedal: “Carlos že zelo dobro sodeluje s Charlesom. Končno se lahko zanesemo na oba dirkača.” Seveda te besede pomenijo, da se Ferrari očitno ni mogel zanesti na Vettla.

Sodeč po izjavah Binotta, ki so prave verbalne strupene puščice, vzdušje med njim in Vettlom ni bilo ravno vzorno, veliko prej zastrupljeno.

Binotto nadaljuje: “Dobro je vedeti, da lahko vsi računamo drug na drugega. To je zelo pomembno za ekipni duh. Trenutno so naši tekmeci le dirkači drugih ekip. Če nam uspe priti nazaj na vrh, potem se bo to spremenilo, potem bosta Leclerc in Sainz tekmeca.Binotto je ekipi za nastop v Bahrajnu izdal dobro spričevalo. Sploh zaradi dejstva, da je Leclerc na kvalifikacijah dosegel četrto mesto, Sainz pa se je dobro boril za osmo mesto. Toda Binotto opozarja: “Nič se ni spremenilo, za nas bo zelo težko, da bi se lahko potegovali za stopničke. Kajti zadali smo si cilj tretje mesto med ekipami, vendar je naš glavni tekmec McLaren zelo močan.”       

McLaren našel težavo RICCIARDA: Poškodovano dno DIRKALNIKA

Veliki pok pri Mercedesu: LEWIS HAMILTON se bo po koncu sezone 2021 upokojil!