in ,

COULTHARD špekulira: Ali je bil VETTEL pripeljan le za poliranje ugleda mladega STROLLA?

David Coulthard ne verjame, da bo Sebastian Vettel pri Aston Martinu znova našel svojo staro formo. Škot celo špekulira, da želijo z Nemcem polirati ugled moštvenega kolega Lancea Strolla.

Foto: HB Press

Ali je bilo angažiranje Sebastiana Vettla je marketinška šahovska poteza Lawrenca Strolla? To si namreč predstavlja nekdanji dirkač Formule 1 David Coulthard. Spomnimo, da je Vettel v lanskem letu imel pri Ferrariju slabo sezono, kljub temu pa ga je Aston Martin zvabil v svoje vrste. V ta namen so se ločili od Sergia Pereza, ki je dokazal svojo športno vrednost in povrhu v ekipo pripeljal še mehiške sponzorje.

Za Coultharda je angažiranje Nemca morebiti le kampanja za dvig ugleda. “Sprašujem se, ali tukaj ne gre za to, da se dvigne ugled blagovne znamke. Ni nujno, da gre za Aston Martin, temveč za Lancea Strolla,” je nekdanji dirkač povedal v podcastu On the Marbels. Kajti če bo sin lastnika ekipe Lawrenca Strolla redno premagoval štirikratnega svetovnega prvaka, bi to zelo povečalo njegovo tržno vrednost. Tačas velja mladi Stroll predvsem za plačljivega dirkača, ki je v Formuli 1 le zahvaljujoč denarju svojega očeta, čeprav je že slavil nekatere uspehe. Zmaga proti Vettlu pa bi lahko to spremenila.

David Coulthard špekulira, da je Lawrence Stroll v svojo ekipo Aston Martin pripeljal Sebastiana Vettla le z enim namenom: da dvigne ugled njegovega sina Lancea – Foto: Bojan Vrbnjak

Potem to upravičuje, zakaj bi moral biti bodoči svetovni prvak Formule 1,” tako Coulthard. “Ne pravim, da je to in prav tako ne pravim, da to ni, vendar obstajajo še nekateri dvomi, kje se dejansko uvršča.Škot prav tako dvomi, ali se lahko Vettel po športnem padcu v preteklih letih znova vrne nazaj na tirnice. Sicer v svojo ekipo prinaša izkušnje in ve, kako se dirkalnik varno pripelje v cilj, toda: “Ne vidim, kako bi lahko znova našel svojo mojo,” tako Coulthard. Tudi Vettlov nekdanji moštveni kolega Mark Webber ima pomisleke, ko gre za konkurenčnost Nemca. “Koliko nabojev še ima v svoji puški? Tega ne vem,” pove Avstralec, ki je prepričan, da se bo Vettel pri Aston Martinu počutil bolje kot v Maranellu. “Vendar pa se to ne odraža samodejno na predstavah v dirkalniku.

Vettlov nekdanji moštveni kolega pri Red Bullu, Mark Webber, Nemca ne prepozna več in poudarja, da ni tip dirkača, ki bi se vozil v sredini polja – Foto: Bojan Vrbnjak

Webber ne prepozna več istega Vettla, ki je prevladoval nad njim v skupnih letih pri ekipi Red Bull. In povrhu se vpraša, ali želi proti koncu svoje kariere dirkati v sredini polja. “Vseeno kakšne barve je dirkalnik in to, toda sredina olja je še vedno sredina polja. In Seb ni tip človeka za sredino polja,” doda Webber. “Ekipa je na potovanju in to on razume. A kako bo to vplivalo na njegovo motivacijo? Rahlo me skrbi, kako bo zanj potekala letošnja sezona.

Coulthard še doda, da če se bo zgodilo, da bo Stroll v Aston Martinu redno premagoval Vettla, kot je to pri Ferrariju počel Leclerc, bo to za Nemca pravi polom in si ne zna predstavljati, kako bo Vettel sploh odpeljal sezono do konca – Foto: HB Press

Uvodna dirka v Bahrajnu je že bila vse prej kot bleščeča. Sicer mu v prid govorijo okoliščine z rumenimi zastavami na kvalifikacijah in strategija enega postanka na dirki, toda s trčenjem z Oconom je že storil napako, ki bi jo lahko preprečil. Lance Stroll je v vsakem primeru ujel boljši začetek sezone. Za Coultharda bi bil polom, če bo Vettel redno premagan s strani Strolla. “Če bo Stroll počel s Sebom to, kar je pri Ferrariju z njim počel Leclerc, potem ne vidim, kako bo lahko sezono odpeljal do konca.”                  

MERCEDES: Za Valtterijevo STRATEGIJO ni bilo druge MOŽNOSTI

1. APRIL: Lewis HAMILTON se (še) ne bo UPOKOJIL