in ,

Veliki pok pri Mercedesu: LEWIS HAMILTON se bo po koncu sezone 2021 upokojil!

Okrog Lewisa Hamiltona in njegove nove pogodbe je bil veliko govora. Mnogi so se spraševali zakaj samo eno leto, spet drugi pa kaj tiči v ozadju.

Foto: HB Press

No, sedaj smo ugotovili. Če je Mercedes s pogajanji in podpisom nove pogodbe z Lewisom Hamiltonom čakal vse do začetka zimskih testiranj v Bahrajnu, je Toto Wolff povedal, da za novo pogodbo od leta 2022 naprej ne bodo čakali tako dolgo.

In res niso. Navkljub odlični predstavi na uvodni dirki VN Bahrajna, kjer je Lewis Hamilton tudi zmagal in pokazal nekaj prefinjenih trikov iz svoje zakladnice izkušenj, je Britanec sinoči preko družabnih omrežij sporočil, da po koncu letošnje sezone zaključuje svojo kariero. To je vsekakor velika senzacija, ki se je v neki meri tudi napovedovala.

David Coulthard je nedavno nazaj izjavil, da če se bo Lewis Hamilton poslovil, potem ne bo več dirkal, kar pomeni, da se ne bo morebiti selil v drugo ekipo, kjer so mediji poročali celo o tem, da bi ga lahko angažiral Lawrence Stroll, lastnik ekipe Aston Martin, ki je dejstvo, da bo Hamilton leta 2022 na razpolago, označil kot mamljivo.

S tem odpade morebitna selitev k Aston Martinu, kot se je namigovalo po medijih, ko je lastnik ekipe Lawrence Stroll izjavil, da je dejstvo, da bo Hamilton 2022 na trgu, zelo mamljivo. Očitno je imel David Coulthard, nekdanji dirkač Formule 1 še kako prav, ko je dejal, da če se bo Lewis poslovil, potem tudi ne bo več dirkal. Tudi Martin Brundle je povedal, da je Lewis Hamilton v pogovoru z njim deloval zelo nejevoljno in godrnjavo, ko je beseda nanesla na njegova pogajanja z Mercedesom.

Karun Chandhok, nekdanji dirkač Formule 1 je prepričan, da se je v zakulisju ekipe Mercedes nekaj dogaja, česar pa ne bomo izvedeli, vsekakor pa je to rezultat zadnjih pogajanj med ekipo in Hamiltonom, ki je privedlo le do podpisa enoletne pogodbe.

Toda, kaj je Lewisa Hamiltona privedlo do te odločitve? Karun Chandhok je pred kratkim izjavil, da se v zakulisju ekipe Mercedes nekaj dogaja, česar pa ne bomo izvedeli. Nekdanji indijski dirkač Formule 1 in zdajšnji televizijski strokovnjak meni, da pogajanja za to enoletno pogodbo med Hamiltonom in Mercedesom niso potekala po željah sedemkratnega svetovnega prvaka, ki si je želel dolgoročno pogodbo, višjo plačo in določene bonitete. Govorilo se je celo o 10% od denarnih nagrad ekipe.

Jacques Villeneuve, svetovni prvak iz leta 1997, meni, da mora Mercedes začeti zmagovati brez Hamiltona, saj v primeru uspehov raste ugled le Britancu ne pa ekipi. Lewisu pa očita, da želi zaslužiti več, delal pa bi manj.

Še bolj konkreten pa je bil Jacques Villeneuve, nekdanji dirkač Formule 1 in svetovni prvak iz leta 1997, ko je dejal, da mora Mercedes zmagati brez Lewisa Hamiltona. Kajti Kanadčan meni, da se mora Mercedes zavedati, da v tem trenutku ob naslovu in zmagah Hamiltona raste popularnost in ugled le Britancu, ne pa ekipi.  Zato morajo ukrepati in začeti zmagovati brez Hamiltona. Slednjemu pa Villeneuve očita, da bi rad zaslužil več, delal pa manj, pri čem se Kanadčan navezuje Hamiltonove zahteve pri pogajanjih za novo pogodbo.

Zak Brown, prvi mož McLarna, je nedavno nazaj prepričljivo izjavil, da v sezoni 2022 pri Mercedesu vidi dirkaški dvojec Max Verstappen in George Russell.

Sedaj bo zanimivo videti, ali se bodo uresničile še ene besede in sicer od Zaka Browna, prvega moža McLarna, ki je dejal, da v sezoni 2022 pri Mercedesu vidi Maxa Verstappna in Georgea Russella. Slednji je že na lanski dirki VN Sakhirja v Bahrajnu dokazal, česar je sposoben doseči v srebrni puščici, čeprav so ga milo rečeno v njo stlačili, potem ko je moral Hamilton dirko izpustiti, ker se je okužil s koronavirusom.

Mogoče se bo nekdo vprašal, kje se v načrtu Mercedesa za sezono 2022 nahaja Valtteri Bottas, ki je bil po uvodni dirki zelo besen in je iskal razlago za po njegovem mnenju zgrešeno strategijo pri šefu ekipe Toto Wolffu. No, prikazan posnetek, kako je Avstrijec dobesedno odrezal Finca, bi lahko podal ustrezen odgovor.

BINOTTO z nizkim udarcem v smeri VETTLA

OMEJITEV steze na dirki v BAHRAJNU in odločitev VODTSVA dirke še vedno buri DUHOVE