in ,

1. APRIL: Lewis HAMILTON se (še) ne bo UPOKOJIL

Včeraj smo si privoščili majhno potegavščino in objavili, da se bo Lewis Hamilton po koncu letošnje sezone upokojil. Seveda to ne drži.

Foto: HB Press

Prvoaprilske potegavščine so zelo priljubljene in služijo za popestritev dneva norcev, kot ta dan imenujemo. Pri ljudeh vzbuja občutek zadovoljstva, če lahko nekoga naplahtajo z napačno informacijo, rezultat pa je smeh na obeh straneh. Če nam je uspelo z našim prispevkom, da vas vsaj za trenutek naplahtamo ali vsaj nasmejimo, smo dosegli svoj namen. Sicer pa je smeh pol zdravja.

Seveda Lewis Hamilton nikjer ni oznanil svojega slovesa in si bo letos prizadeval, da se z osmim naslovom prvaka vpiše v knjige zgodovine Formule 1. Toda 2021 bi mu lahko delo še kako otežil Max Verstappen, ki ima letos zelo dober dirkalnik. Že na uvodni dirki sezone je bil blizu zmage, vendar je ekipa Red Bull padla na izpitu strategije.

Verjetno bi se ob naši prvoaprilski potegavščini nasmejal tudi Lewis Hamilton – Foto: HB Press

Drugače pa navedena dejstva in izjave vseh akterjev v naši prvoaprilski šali držijo v celoti. Tako da razen navedbe, da se bo sedemkratni svetovni prvak upokojil, je vse ostalo resnica. Tačas nihče ne ve, kakšno je razpoloženje Hamiltona, potem ko je z Mercedesom podpisal le enoletno pogodbo. Kaj tiči v ozadju, morda ali verjetno nikoli ne bomo izvedeli.

Ironija te naše prvoaprilske šale pa je ta, da bi lahko le-ta postala resnična. Kajti v tem trenutku Hamiltonove upokojitve nihče, poudarjamo nihče ne more izključiti. Spričo dejstva, da želi Mercedes v pogledu dirkaške zasedbe leta 2022 odločitev sprejeti najpozneje do meseca maja, še pred dirko v Monaku, bomo odgovor na to, ali gre za prvoaprilsko šalo ali celo dejstvo, dobili prihodnji mesec.  

COULTHARD špekulira: Ali je bil VETTEL pripeljan le za poliranje ugleda mladega STROLLA?

TOST: Če se bo tako razvijal, bo TSUNODA postal SVETOVNI PRVAK