in

Lewis HAMILTON si je mislil: Ni ŠANS, da to ZMAGAMO

Lewis Hamilton je bil v Bahrajnu presenečen, da je lahko zadržal Maxa Verstappna za sabo in pravi, užival v vsaki sekundi dirke.

Zmaga na veliki nagradi Bahrajna minulo nedeljo je bila za Lewisa Hamiltona več kot prigarana. V zadnjem delu dirke se je Max Verstappen z bolj svežimi gumami “obesil” na Britanca in ga izzval za zmago, a Nizozemcu na koncu ni uspelo prehiteti sedemkratnega svetovnega prvaka.

Pred zadnjim delom dirke je imel Hamilton zelo težko nalogo. Moral si je zagotoviti dovolj prednosti pred Verstappnom, a hkrati ni smel pretirano obremenjevati pnevmatik. V drugem stintu so trde gume izgubile oprijem po približno petnajst odpeljanih krogih, v tretjem pa je na enakih pnevmatikah Britanca čakalo kar 28 krogov.

“Prvi postanek je bil precej zgodaj, drugi še prej. Pomislil sem – joj, ni šans, da zmagamo na teh gumah in s to taktiko,” je po dirki povedal Hamilton. Svetovni prvak se je trudil ustvariti razliko do Verstappna, a hkrati obdržati gume pri življenju, da bi se zaključni fazi dirke lahko zoperstavil napadom voznika ekipe Red Bull.

V 53. krogu je Nizozemec končno napadel in prišel mimo Hamiltona, vendar ga je moral zaradi vožnje izven steze spet pustiti naprej in poskusiti znova. Na koncu Verstappen ni več napadel, kar je presenetilo tudi Hamiltona: “Motile so ga turbulence za mojim dirkalnikom, zato se mu je bilo težko približati. Naredil je tudi nekaj manjših napak, kar mi je omogočilo, da sem malo prišel do sape in na koncu je bilo to dovolj,” je še povedal Hamilton.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

EXTREME E: V EKSTREMNIH pogojih so zelo pomembne tudi prave PNEVMATIKE

NISSAN Patrol Nismo je presenetljivi novi član družine NISMO