in ,

WILLIAMS bo sledil HAASU in se osredotočal na leto 2022

Williams se v sredino polja Formule 1 ni vrnil od leta 2019. Zaradi večjih težav so morali loviti zaostanek. Z Georgeom Russellom imajo zelo talentiranega dirkača v ekipi in počasi se zadeve urejajo.

Foto: HB Press

V lanskem prvenstvu so se nekajkrat približali uvrstitvam, ki zagotavljajo točke, v letošnji sezoni pa je cilj ekipe Williams ta, da v isti dirkaški postavi vendarle osvojijo tako želene točke.

Kljub temu pa britansko moštvo in Grovea ne bo šlo na polno za osvajanje teh točk. “Navsezadnje je to prehodno leto in mi se že osredotočamo na dirkalnik sezone 2022,” je v pogovoru za kolege iz Autosport.com priznal izvršni direktor Williamsa Jost Capito. “Ne bomo se postavljali v stisko pri dirkalniku 2022 zaradi razvoja letošnjega dirkalnika.” S tem Capito potrjuje, da sledijo zgledu ekipe Haas, kjer so povsem ustavili razvoj letošnjega dirkalnika. “Glede trenutnega dirkalnika ne moremo storiti veliko več. V tej sezoni se bomo še naprej borili in potiskali koliko bomo mogli. Vemo, kje se nahaja naš dirkalnik in bomo skušali razvijati le v mejah, brez da bi s tem vplivali na pripravo za leto 2022.

Jost Capito, izvršni direktor Williamsa, je priznal, da se bo tudi ekipa iz Grovea osredotočala na sezono 2022 in sledila Haasu, ki letošnjega dirkalnika ne bo razvijal.

Williams bo letos prvo polno sezono dirkal z novimi vlagatelji, zato je smiselno, da želijo dobro poslovati v letu 2022. “Potrebujemo pomemben korak z novim pravilnikom in s tem z novim dirkalnikom. To je tudi naš cilj. Uspeha v letošnjem prvenstvu ne bomo merili s točkami ali s položajem. Dirkalnik moramo začeti bolje razumeti,” še zaključi Capito.                                       

MARC MARQUEZ potrdil vrnitev: Se vidimo v PORTIMAU!

NAKLON dirkalnika in PRAVILA niso ključ dobre forme RED BULLA v sezoni 2021