in ,

Vedeli smo, da dirkalnik ne bo DOBER, zakaj bi torej zapravljali DENAR

Tako je dejal Günther Steiner, šef ameriške ekip Haas v pogledu letošnje sezone in odločitve ekipe, da svojega dirkalnika ne bodo razvijali.

Foto: HB Press

Južni Tirolec je že pred začetkom sezone priznal, da so v ekipi dobro vedeli, da dirkalnika za letošnjo sezono ne bodo mogli konkretno izboljšati, zato so se odločili, da bo leto 2021 za njih prehodno in da je to v neki meri investicija za bližnjo prihodnost.

Edini razvoj dirkalnika, ki smo ga opravili, je bil ta, da smo se prilagodili letošnjim pravilom, tako da ne morete pričakovati, da bo dirkalnik boljši,” je Steiner dejal v pogovoru za uradno spletno stran Formule 1. “S spremembo pravil za letošnje leto se je dirkalnik dejansko poslabšal, saj so mu odvzeli podtlak, tako da gre za to, kako malo lahko naredite? Ko smo novembra lanskega leta začeli z razvojem, smo vedeli, da ne moremo dohiteti ostalih.

Günther Steiner, šef ekipe Haas, je v pogledu letošnje sezone povedal, da niso želeli zapravljati denarja za razvoj dirkalnika, če so vedeli, da ne bo dober. Zato bo leto 2021 za njih prehodno – Foto: HB Press

Šef ekipe Haas nadaljuje: “Zakaj bi torej zapravljali denar? Dirkalnik je bil slab v letu 2019, v letu 2020 ni bil nič boljši in potem bi naenkrat vlagali v dirkalnik, ki bo odpeljal le 23 dirk? Mislim, da bi bila to po mojem mnenju čista norost. Zavedam se, da bomo letos končali na repu prvenstva, toda v prihodnjem letu upamo, na kar tudi ciljamo, da bi se lahko vrnili tja, kje smo bili leta 2018.” Tega leta je Haas končal na petem mestu in zdelo se je, da so na dobri poti do običajnega mesta v sredini polja. Naslednji dve sezoni pa so končali na devetem mestu in zdi se, da tudi letos ne bo kaj več.                    

HAMILTON ima odlične VOHUNSKE sposobnosti

FORMULA 1 začela pogovore s TURČIJO, da tudi letos gosti DIRKO