in

ROME ePrix, II. dirka: Stoffel VANDOORNE zmagal na ČETRTI dirki SEZONE

Stoffel Vandoorne je na nedeljski dirki Formule E v Rimu Mercedesu privozil drugo zmago v sezoni.

Voznik ekipe Mercedes, Stoffel Vandoorne, je v Rimu v nedeljo zmagal na četrti dirki sezone prvenstva Formule E 2021. Po 45 minutah in enem krogu je Belgijec zmagal pred Alexandrom Simsom (Mahindra) in Pascalom Wehrleinom (Porsche), ki sta končala na drugem in tretjem mestu.

Wehrlein se je na stopničkah znašel zaradi kazni prvotno tretjeuvrščenega Normana Nata (Venturi), ki je ob koncu dirke porabil preveč energije. Četrti je bil Edoardo Mortara (Venturi), za njim pa so se zvrstili Maximilian Günther (BMW i Andretti), Mitch Evans (Jaguar), branilec naslova Antonio Felix da Costa (DS Techeetah), Sebastien Buemi (Nissan e.dams), Tom Blomqvist (Nio) in Nico Müller (Dragon-Penske).

Sam Bird (Jaguar) in Nyck de Vries (Mercedes), ki sta pred dirko držala prvo in tretje mesto na lestvici voznikov, sta v zadnjem krogu trčila med seboj in tako kot podprvak Robin Frijns (Virgin) ostala brez točk. Bird in Jaguar sta kljub vsemu ubranila vodstvo na lestvici.

Kljub trčenju z Nyckom de Vriesom in ničli na nedeljski dirki Sam bird (Jaguar) ostaja skupno vodilni v prvenstvu.

Za nekdanjega dirkača ekipe McLaren v F1 je bila to druga zmaga v Formuli E, za Mercedes pa tretja skupno in že druga v sezoni 2021. V skupnem seštevku po štirih dirkah vodi Bird s 43 točkami pred moštvenim kolegom Evansom (39) in Frijnsom (34). V seštevku ekip je Jaguar z 82 točkami precej pred Mercedesom (64) in DS Techeetahom (46).

Prvenstvo Formule E se nadaljuje čez dva tedna (24. in 25. aprila) s premierno dirko na dirkališču Ricardo Tormo v Valencii. Tretja postaja sezone 2021 bo spet dvojna prireditev z dirkama v soboto in nedeljo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

F1 z navijači? – SILVERSTONE zahteva preverjanje potrdila o CEPLJENJU proti koroni

HERBERT o BOTTASU: To kar preživlja, je res GROZNO