in ,

ROSBERG: VETTEL mora najti pot iz NEGATIVNE spirale

Sebastian Vettel je imel lani pri Ferrariju sezono za pozabo – tudi deloma zaradi dirkalnika. S prestopom v Aston Martin se je zanj začelo novo obdobje, toda napake, ki jih je počel pri Ferrrariju, so se pojavile tudi na prvi dirki letošnje sezone.

Foto: Aston Martin

Za prvi nastop pri Aston Martinu si je Vettel prislužil številne kritike. Trčenje z Oconom se ne bi smelo zgoditi tako izkušenemu dirkaču in zdi se, kot da se je dirkalni slog Nemca nekoliko spremenil. Hiter zaključek, ki seveda temelji na podlagi prvega vtisa. Seveda to ne izključuje izboljšanja v preostanku sezone, toda tačas to ne izgleda ravno lepo.

Nico Rosberg se je odzval v pogovoru za Sky Nemčija, kjer je dejal, da Vettlova dejanja niso primerna za štirikratnega svetovnega prvaka. Vendar Nemcu govori v prid, da je AMR21 zahteven dirkalnik in za Vettla popolnoma nov. Ker se pred začetkom sezone ni veliko navozil (testiranja v Bahrajnu), je smiselno, da se mora še navaditi na svoje novo delovno orodje. Kljub temu pa mora Vettel zagotovo delati tudi na sebi, saj je že kar nekaj časa v negativni spirali. “Najti mora pot iz te negativne spirale, to je zanj zelo pomembno. Pravkar smo videli še eno napako, ki je netipična za štirikratnega svetovnega prvaka. Zato je zelo pomembno, da najde pot iz te situacije.

Nico Rosberg pravi, da mora Sebastian Vettel najti pot iz negativne spirale, v kateri se nahaja, verjame pa, da bo njegov rojak, ko se privadi na svoj dirkalnik AMR21, letos pokazal nekaj odličnih dirk.

Prvak iz leta 2016 je dodal, da v vsakem primeru upa na najboljše. “Sebastianu resnično želim, da pride iz te nizke točke, ki jo je prinesel iz Ferrarija in jo obdržal na prvi dirki letošnje sezone. Presenetilo me je in nasmejalo hkrati, ko je tudi sam dejal, da se v dirkalniku še ne počuti domače. Toda v redu, to je nova ekipa in potrebuje še nekaj časa. Sebastian ima veliki talent, to je štirikratni svetovni prvak, tako da sem prepričan, da bo v redu in da bomo od njega videla letos nekaj odličnih dirk,” še zaključi Rosberg.                                                                                                       

LECLERC v FIORANU prevozil 400 kilometrov s SF71H iz leta 2018

HELMUT Marko o MERCEDESU: To se je dogajalo tudi nam