in

FORMULA E Valencia, I. dirka: Nyck DE VRIES dobil GROTESKO na dirkališču Ricardo Tormo

Voznike ekipe Mercedes, Nyck de Vries, je zmagovalec kaotične sobotne dirke prvenstva Formula E v Valencii, po tem, ko je številnim njegovim tekmecem pred koncem dirke zmanjkalo energije.

Nyck de Vries je zmagovalec pete dirke sezone Formule E v Valencii, ki jo je zaznamoval popoln kaos na koncu. Drugo mesto je osvojil Nico Müller (Dragon Penske), ki je tako prvič končal na stopničkah, tretje mesto pa je zasedel de Vriesov moštveni kolega Stoffel Vandoorne in to kljub 24. startnemu položaju in 5-sekundni kazni.

Dež je v veliki meri krojil premierno dirko Formule E na dirkališču Ricardo Tormo na obronkih Valencie, skupaj pa smo v čudni dirki videli kar pet posredovanj varnostnega avtomobila in težave z energijo pri mnogih dirkačih, ker je privedlo do skoraj bizarnega konca dirke.

Nyck de Vries je dobil še drugo dirko v letošnji sezoni Formule E.

Za slednje velik del krivde nosijo tudi komisarji dirke, saj so zaradi omenjenih petih posredovanj varnostnega avtomobila omejili nivo energije, zaradi česar je prišlo do situacije ob koncu dirke in grotesknih prizorov z ekstremno počasno vožnjo nekaterih drkačev, ki so na ta način želeli regularno končati dirko. Nekateri drugi, kot sta Lynn in Rowland, so na polno peljali do konca, kljub temu, da uradno energije niso imeli več na voljo.

Žrtev razmer je bil tudi dolgo vodilni Felix da Costa, ki so mu krog pred koncem sporočili, da mora maksimalno varčevati z energijo. Na koncu se je najbolje izšlo za oba dirkača ekipe Mercedes, ki sta končala na stopničkah, uradne rezultate pa so pripisali le dvanajstim dirkačem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WRC Croatia Rally, sobota: OGIER v vodstvu, prvi trije znotraj DESETIH SEKUND

F1 STATISTIKA: Na kateri STEZI se je od leta 2014 PREHITEVALO največ?