in ,

Daily Mail razkriva: RUSSELL bo še pred koncem sezone zamenjal BOTTASA!

Presenetljive vesti iz ekipe Mercedes. Po poročanju britanskega časnika Daily Mail naj bi Mercedes še pred koncem sezone odpustil Valtterija Bottasa, novi moštveni kolega Lewisa Hamiltona pa bi postal George Russell.

Foto: HB Press

Na prvi pogled se to sliši kot prvoaprilska šala. Britanski časnik se pri tem sklicuje na anonimni vir znotraj Mercedesa. Po besedah tega Mercedesovega inženirja naj bi ekipa izgubila zaupanje v Bottasa. “V tovarni je nekaj nemirov glede Valtterija,” je dejal anonimni vir. “Ni pripravljen, kar je postalo jasno, ko smo videli Russella lani v Bahrajnu.

Dejstvo, da so Bottasovi rezultati pri Mercedesu razočaranje, samo po sebi ni novo. V času, ko Bottas in Hamilton skupaj vozita pri Mercedesu, je Lewis dobil 44 dirk, Valtteri pa le devet. Ko je Russell v lanski sezoni na eni dirki v Bahrajnu zamenjal Hamiltona, je mladi Britanec dobesedno zasenčil finskega dirkača.

Ali bo George Russell zasedel kokpit dirkalnika Mercedes prej, kot je upal in želel?

Bottasov predčasni odhod bi lahko bil posledično povezan z najhujšo bitko za konstruktorski naslov v hibridni dobi Formule 1, kar smo prav priča v letošnji sezoni. Z močnejšim Red Bullom in ostrim ter tesnim dvobojem med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom v tej sezoni, se lahko zgodi, da Mercedes ne bo osvojil naslova. Zaradi tega je letos še posebej pomemben drugi močan dirkač ob Hamiltonu, kar pa Bottas, sodeč po viru, tačas ni.

Končno odločitev bo sprejel Toto Wolff, šef ekipe Mercedes, ki je doslej vedno odkrito podpiral Bottasa. Spomnimo, da sta tudi Pierre Gasly in Alex Albon pri Red Bullu bila deležna enake podpore, kaj se je z njima zgodilo, pa je znano. Vendar je potrebno v primeru Mercedesa poudariti, da se tukaj pozablja na dejavnik, ki sliši na ime Lewis Hamilton in ta si, v primeru da podaljša pogodbo, ob sebi ne bo želel imeti mladega Russella.                 

VERSTAPPEN zavrnil govorice o MERCEDESU: Ni razloga za spremembo

Paul di RESTA: Toto WOLFF pred težko odločitvijo za leto 2022 – BOTTAS ali RUSSELL