in

Namesto TURČIJE: Bo AVSTRIJA tudi letos gostila dve dirki FORMULE 1?

Veljaki Formule 1 naj bi razmišljali o tem, da bi tudi letos v Spielbergu na stezi Red Bull Ring izvedli dve dirki. Razlog pa tiči v Turčiji.

Foto: Bojan Vrbnjak

Kot smo že poročali, je Arif Rahimov, šef organizatorja dirke za VN Azerbajdžana v Bakuju, zavrnil predlog, da bi svoj termin dirke zamenjal s Turčijo, s čimer bi se Formula 1 s tem izognila zapletom s karanteno v Veliki Britaniji.

Bila so pogajanja, toda datum naše dirke je določen,” je povedal Rahimov in pojasnil, da je bil datum njihovega dirkaškega konca tedna načrtovan zaradi ključne nogometne tekme Evropskega nogometnega prvenstva. “Nimamo nobenega manevrskega prostora in tukaj ne moremo ničesar storiti.

Vse kaže na to, da bo Avstrija na Red Bull Ringu tudi letos gostila dve dirki, kajti po Kanadi bodo morali veljaki Formule 1 odpovedati tudi njeno rezervo Turčijo.

Zdi se, da je v primeru Turčije plan B Formule 1 druga dirka na Red Bull Ringu – podobno kot v lanski sezoni, ko je Avstrija prav tako gostila prvi dve dirki prvenstva. “Kar smo poročali danes, bi moralo jutri postati uradno,” so zapisali v avstrijskem časniku Österreich. “Tudi v tej sezoni Formule 1 se bosta na Red Bull Ringu odpeljali dve dirki.” Prvotna dirka VN Avstrije je na sporedu 4. julija. Po poročanju časnika, pa naj bi bila druga dirka teden dni pozneje. Ali se bo ponovno imenovala VN Štajerske, tačas še ni znano.

Omenjeni časnik še trdi, da bi se lahko dirka za VN Francije v Le Castelletu zaradi tega odvijala 20. junija, teden dni prej od predvidenega datuma, pri čemer je bil prvotni datum dirke VN Kanade (ki je že odpovedana) in VN Turčije (ki očitno bo odpovedana) nastavljen za 13. junij.         

Verbalni spor med BINOTTOM in WOLFFOM glede kazni za kršenje zgornje meje PRORAČUNA

HAMILTON je najboljši dirkač, kar ga je FORMULA 1 kdaj koli imela