in

Nico ROSBERG o EXTREME E: Imam več razlogov za VESELJE

Nico Rosberg prabi, da je zelo zadovoljen s svojo ekipo in tekmovanjem Extreme E, kar je tudi razumljivo, saj njegova ekipa prepričljivo vodi v prvenstvu.

S tekmovanjem so povezana številna slavna imena iz dirkaškega sveta. Eden od njih, nekdanji prvak v Formuli 1, lastnik ekipe Rosberg X Racing in trajnostni podjetnik Nico Rosberg, je postal novi ambasador znamke ustanovitvenega partnerja prvenstva Extreme E in enega vodilnih proizvajalcev vrhunskih pnevmatik in globalnega tehnološkega podjetja Continental.

Lahko bi rekli, da se je to sodelovanje porodilo povsem spontano, saj sta tako svetovni prvak v F1 kot tudi nemška znamka pnevmatik ne le nadpovprečno dobra pri svojem delu, temveč sta oba tudi zelo dejavna zagovornika okolja, kar kažeta tudi skozi svojo vpletenost v prvenstvo Extreme E.

Rosberg je pojasnil: “Zelo sem ponosen, da lahko delam s partnerji, ki sonaravnost, tehnologijo in varnost postavljajo v središče tega, kar počnejo. Continental je, ravno tako kot jaz, zelo predan omogočanju sonaravne mobilnosti. Pri tem sta temeljnega pomena ravno razvoj in inovativnost v sektorju pnevmatik. Te vrednote, ki so nam skupne, vidim kot temelj našega sodelovanja in zelo se veselim, da bomo skupaj delali.”

To novo sodelovanje je le eden v nizu razlogov za veselje, saj je Rosbergova ekipa na prvi in drugi dirki prvenstva zasedla prvo mesto na lestvici.

Pričakovano sta večna tekmeca Rosberg in Lewis Hamilton, lastnik ekipe X44, svoje epsko rivalstvo vnesla tudi v to prvenstvo, čeprav sama ne sedita za volanom. Čeprav je imela ekipa X44 na prvi dirki v Savdski Arabiji odlično izhodišče, je po finalnih vožnjah in tako imenovani dirki “Crazy race” ekipa Rosberg X Racing povedla in osvojila zmago. Tretje mesto je z le dvema točkama zaostanka za drugouvrščeno ekipo X44 osvojila ekipa Andretti United. Zaradi majhne razlike v točkah je tekmovanje še toliko bolj zanimivo, kar je posledično pomenilo še bolj zanimivo drugo dirko v Senegalu, ki jo je v svoj prid ponovno odločila ekipa Rosberg X Racing.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PIRELLI: Za POČENE pnevmatike so KRIVA moštva

MASSA: Vsi si želijo takšnega dvoboja, tudi navijači MAXA in LEWISA