in ,

VN ŠTAJERSKE, kvalifikacije – izjave: “To je bil zelo dober vikend”

Max Verstappen si je danes zagotovil najboljše izhodišče za jutrišnjo prvo domačo dirko Red Bulla na lastni stezi. To je bil njegov drugi pole position zapored.

Foto: HB Press

Vendar se Nizozemec še kako zaveda, da se točke delijo jutri in da je zaradi kazni Valtterija Bottasa v prvo štartno vrsto napredoval njegov neposredni tekmec v boju za naslov prvak Lewis Hamilton, ki mu bo zagotovo želel otežiti delo. Povrhu pa je tukaj še vprašanje vremena, saj naj bi z veliko verjetnostjo jutri padal dež. Skratka, v vsakem primeru nas čaka zanimiva dirka.

Izjave

Max Verstappen, Red Bull – pole position: “To je bil zelo dober vikend. Menim, da je bil dirkalnik na kvalifikacijah zelo dober. V zadnjih dveh krogih ni bilo enostavno izvesti dobrega kroga z vsem prometom na stezi. Prvi krog v Q3 je bil na koncu dovolj dober, bil je predvsem dober prvi sektor. Zelo sem vesel, da sem na domači stezi na pole positionu. Če pogledate stezo, ni veliko zavojev, a tisti, ki so tam, so težki. Je majhna steza, vendar je na njej težko ujeti dober krog. Prvi v Q3 ni bil slab, toda krog nikoli ni popoln, a na srečo je bilo dovolj. Jutrišnja dirka bo težka, čeprav bi si včasih zaželel, da bi bilo vse lažje. Dirka bo vznemirljiva in upam tako zanimiva kot v Franciji.

Valtteri Bottas, Mercedes – drugo mesto: “Škoda glede kazni, zaradi tega bom jutri dirko pričel kot peti. Raje bi začel z drugega mesta. Ko pogledam proste treninge, so bile moje kvalifikacije močne, kajti na FP2 in FP3 sem se še vedno mučil z dirkalnikom. Toda našli smo pravo nastavitev in občutek je bil veliko boljši. V prvem poskusu Q3 sem imel promet le s Tsunodo, zato sem izgubil nekaj desetink. Tako da je bilo mogoče kaj več.  Zavedamo se kazni, zato smo menili, da bo srednja zmes najboljša. Upajmo, da bodo dirkači pred menoj na mehki zmesi imeli malo prednosti le na začetku dirke. Jutri je nov dan, tako da bomo videli. Vsekakor pa lahko napademo Red Bull.

Lewis Hamilton, Mercedes – tretje mesto: “Biti moramo na vrhu naše igre s strategijo in poskušati ostati čim bližje njim. Letos zaostajamo, zato moramo še bolj pritiskati. Prepričati se, da smo obrnili vse kamne, da bi dobili maksimum iz našega dirkalnika. Uživamo v tem delu boja. Ne moremo si privoščiti več potisne sile, ker bi bili počasnejši na ravninah, kjer že izgubljamo. Napovedovalo se je, da bo v zadnjih dveh dneh deževalo, pa ni. O tem nisem razmišljal za jutri, vseeno mi je. Dati moram vse od sebe in konec zgodbe.  Mislim da se ta vikend pomagal napredovati ekipi, kljub temu pa nam še nekaj manjka. Danes je bilo težko ujeti njegov čas. Toda vesel sem in ponosen na svoje trdo delo. Še vedno smo v boju, toda jutri bo težko premagati Red Bull.”  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

VN ŠTAJERSKE, kvalifikacije: Najboljše izhodišče si je zagotovil MAX VERSTAPPEN

TSUNODI zaradi oviranja BOTTASA kazen pribitka treh mest