in

BARETTO: HÜLKENBERG ali KVYAT prihodnjo sezono za WILLIAMS?

Že nekaj časa ne glasno šušlja o zamenjavi Valtterija Bottasa z Georgejem Russellom, kar seveda lahko pomeni izpraznjen sedež pri Williamsu.

Foto: HB Press

Po treh letih “posoje” bi tako Britanec lahko končno nastopal za svojega pravega delodajalca in bil pri Mercedesu moštveni kolega Lewisu Hamiltonu, za Bottasa pa takšen scenarij seveda ne prinaša prav veliko dobrega, saj bi se moral zadovoljiti z bistveno manj konkurenčnim dirkalnikom.

Na eni strani bi se Finec lahko vrnil v moštvo, kjer je pravzaprav začel svojo kariero dirkača Formule 1, na drugi strani ga mnogi vidijo na mestu njegovega rojaka Kimija Räikönnena, ki naj bi se po tej sezoni dokončno upokojil. Vrnitev k Williamsu pa ni samoumevna, saj ima moštvo iz Grova na svojem spisku morebitnih zamenjav za Russella zapisanih več imen.

Med potecialnimi kandidati za Russellovo zamenjavo je tudi Daniil Kvyat.

Kot pravi novinar portala Formula1.com, Lawrence Baretto, sta ob Bottasu v igri za sedež pri Williamsu vsaj še Nico Hülkenberg, kakor tudi nekdanji dirkač ekipe Red Bull, Daniil Kvyat. Oba izkušena dirkača sta letos ostala brez dirkaškega sedeža v ekipi F1, zato opravljata službo testnih voznikov za Mercedes/Aston Martin in Alpine.

Ena od možnosti je tudi ta, da se Williams odloči za Pierra Gaslyja, ki ima po koncu sezone možnost, da zapusti AlphaTauri, kar je pa dejansko malo verjetno, kot je malo verjeto tudi to, da bi se ekipi pridružil Dan Ticktum, ki nastopa v Formuli 2 in je član Williamsove akademije. Potencialni kandidati iz drugih akademij, ki nastopajo v F2, so še Guanyu Zhou in Oscar Piastri (oba Alpine), Robert Shwartzman (Ferrari), Juri Vips, Liam Lawson in Jehan Daruvala (vsi Red Bull) ter Theo Pourchaire (Sauber)

MARKO skeptičen v pogledu SPRINTERSKE dirke: “Če bo šlo kaj narobe, je uničen celoten vikend”

MERCEDES pred uradno potrditvijo RUSSELLA za sezono 2022