in ,

BMW je že v devetdesetih eksperimentiral z VELIKIMI LEDVIČKAMI

V novi epizodi serije “Inside BMW Group Classic” so predstavili zanimiv prototip, ki je že v devetdesetih nakazal, v katero smer bi lahko šlo oblikovanje bavarske znamke.

V videu je spregovoril Joji Nagashima, ki se je podpisal pod številne danes že skoraj legendarne modele, kot sta BMW serije 3 E36 in BMW Z3 Roadster, v začetku devetdesetih pa je pripravil tudi nekaj konceptnih primerkov na osnovi limuzinskih predstavnikov serije 3, serije 5 in serije 7.

Eden od teh je tudi BMW ZBF 7er, ki izstopa po svojih veliih ledvičkah. Slednje so danes kontroverzni oblikovni prijem, ki ga je bila deležna nova serija 4 (G22). Nekatere oblikovne značilnosti omenjenega koncepta so v Münchnu uporabili že veliko prej, na primer obliko stranskih oken, ki jo je dobila serija 7 (E65) leta 2001.

Koncept je zanimiv tudi zaradi (za devetdeseta leta) futuristične notranjosti s kombinacijo svetlega lesa in brušenega aluminija, tudi tam pa najdemo nekaj rešitev, ki so jih kasneje uporabili v serijskih modelih.

Kot je še povedal Nagashima, je bil koncept zelo dobro sprejet pri vodstvenem kadru, zaradi česar je vsaj malo nenavadno, da ga pri BMW-ju doslej nikoli niso predstavili širši javnosti.

Pred SPRINT DIRKO: Kdo si bo upal na MEHKI ZMESI gum?

ECCLESTONE: Max Verstappen lahko definitivno postane PRVAK