in

DANNER: Za HAMILTONA je nastopil čas, da VERSTAPPNU pove, da ni STRAHOPETEC

Po dirki za VN Velike Britanije v Silverstoneu je bil Lewis Hamilton na udaru kritik zaradi trčenja s svojim tekmecem Maxom Verstappnom.

Oba dirkača sta v prvem krogu dirke trčila, zaradi česar je Nizozemec hudo trčil v zaščitno ogrado in zanj je bila dirka končana. Kljub prejeti kazni, pa je Britancu na koncu uspelo dirko celo dobiti.

Toda sedemkratni svetovni prvak je ob kritikah prejel tudi veliko podpore. Na primer je Christian Danner, nekdanji dirkač Formule 1, v pogovoru s kolegi iz Motorsport.com navedel, da je Hamilton storil edino pravilno stvar. “Za Hamiltona je bil čas, da reče: ‘Poslušaj kolega, nisem strahopetec.’ In točno to je tudi storil. In to je storil tudi na pravi način. Seveda vedno obstaja možnost 50/50. Če Lewis ne bi poskusil, ne bi bilo nesreče. Če Max ne bi trčil vanj, tudi ne bi bilo nesreče.

Christian Danner, nekdanji dirkač Formule 1, ki ima vedno veliko za povedati okrog svojih rojakov Michaela Schumacherja, Sebastiana Vettla in Micka Schumacherja, je prepričan, da je Hamilton v Silverstoneu naredil popolnoma prav, da je Verstappnu pokazal, da se ga ne boji.

Hamilton je prejel kazen 10 sekund, ki jo je odsedel v času postanka v boksih. Pri Red Bullu so menili, da je bila kazen prenizka, a Danner dobro razume zorni kot odločitve. “Mislim, da je šlo tukaj za zelo diplomatsko odločitev komisarjev, ki so izrekli kazen pribitka desetih sekund. Toda na koncu dneva je Hamilton naredil svoje. Po mojem mnenju je naredil pravo stvar.” Ta konec tedna je na sporedu dirke na Madžarskem in če bo Verstappen v nedeljo zmagal, bo na poletni premor odšel kot vodilni prvenstva.      

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ali lahko VERSTAPPEN prekine HAMILTONOVO madžarsko hegemonijo?

10 STVARI, ki jih morate videti in doživeti v BUDIMPEŠTI