in

LECLERC: Seb je bil v dobrih dneh NEPREMAGLJIV

Charles Leclerc je dve leti dirkal ob Sebastianu Vettlu v ekipi Ferrari. Mladi Monačan ob pogledu na njun skupen čas pove, da proti njemu ni bilo enako tekmovanje kot proti Carlosu Sainzu, zdajšnjemu moštvenemu kolegu.

Foto: HB Press

Za Sebastiana Vettla je bil Charles Leclerc zadnji moštveni kolega pri Ferrariju, za Monačana pa je bil Nemec prvi pri ekipi iz Maranella. Danes 23-letnik se je od veliko bolj izkušenega Nemca lahko veliko naučil.  

In čeprav se je v njunih skupnih dveh letih bolje odrezal kot rutiner, pa ni bilo enostavno premagati današnjega dirkača Aston Martina. To je Leclerc povedal nedavno nazaj v podcastu Beyond the Grid, kjer se je spominjal: “V njegovih dobrih dneh je bil enostavno neverjeten in bilo je neverjetno težko ga premagati, če ne celo nemogoče.” Njegov zdajšnji moštveni kolega Carlos Sainz je tudi močan, toda razlike so nedvoumne. “Carlos je preprosto zelo konstanten, tako da sledita različna pristopa. Toda oba sta zelo močna.”  

V njunem dveletnem skupnem času pri ekipi Ferrari, se je Charles Leclerc, kot pravi sam, veliko naučil od Sebastiana Vettla in njun interni dvoboj je bil povsem drugačen kot je zdajšnji s Carlosom Sainzem, s katerim si od letošnje sezone deli garažo ekipe iz Maranella – Foto: HB Press

Monačan nadaljuje: “Vettel je imel toliko izkušenj, zaradi tega je bil interni boj drugačen. Proti njemu ni šlo za enaki način tekmovanja kot proti Carlosu, s katerim sva več ali manj enake starosti in v vsem tekmujemo drug proti drugemu. S Sebom je bilo drugače, bil je veliko bolj izkušen, zaradi česar je bil nekoliko bolj sproščen in manj ambiciozen. Če sem želel kaj zmagati, potem me je pustil da zmagam, tako sem bil jaz srečen, njemu pa je bilo vseeno,” zaključi Leclerc.    

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10 STVARI, ki jih morate videti in doživeti v BUDIMPEŠTI

VN MADŽARSKE 2013: Prva zmaga Lewisa HAMILTONA in začetek nekega obdobja