in ,

TOYOTA #7 končno prekinila UROK Le Mansa

Toyotin dirkalnik s številko 7, ki ga je v preteklosti v Le Mansu smol redno prikrajšala za zmago, je v letošnji izvedbi dirke le uspel zmagati.

“Končno!” To je vse, kar so pri Toyoti lahko izustili po koncu letošnje dirke na znamenitem dirkališču Circuit se la Sarthe v Le Mansu. Posadka v sestavi Mike Conway, Kamui Kobayashi in Jose Maria Lopez je na 89. izvedbi dirke odpeljala 371 krogov in slavila dolgo pričakovano zmago.

“Najprej smo se spomnili na vse tiste trenutke, ki smo jih morali premagati, da danes lahko slavimo to veličastno zmago. Sanje so se nam končno uresničile. Za to zmago smo prehodili res dolgo pot,” je po dirki povedal Jose Maria Lopez.

Argentinec je bil del ekipe že leta 2019, ko se je že zdelo, da imajo zmago v žepu, a jim je tehnika v zadnji uri vožnje preprečila zmagoslavje in zmage se je veselila posadka drugega Toyotinega dirkalnika. Lani so možnosti za zmago izgubili že ponoči, spet zaradi tehničnih težav.

Posadka Toyotinega dirkalnika #7 se je po letih muk in razočaranj le razveselila zmage v Le Mansu.

“Dolgo smo trdo delali, da se lahko danes končno veselimo zmage. Mi trije smo stali na stopničkah, a za nami stoji še 600 ljudi v Koelnu in še vsaj tisoč na Japonskem, ki so trdo delali za ta uspeh,” se je Lopez spomnil tudi vseh delavcev v tovarnah.

Tudi letos pa ni šlo brez tehničnih težav, kot je razkril argentinski dirkač: “Sredi in proti koncu dirke smo imeli kar nekaj problemov, zaradi česar smo morali prilagoditi interval postankov v boksih. Najprej nismo vedeli, kaj se dogaja, nato smo ugotovili, da imamo pri obeh dirkalnikih težave z dovodom goriva, kar pa smo uspeli popraviti.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BUDKOWSKI opozarja FIA-o pred dogovori med ekipami: Prednost je velika!

Ali lahko kljub URADNI POTRDITVI pride do ODPOVEDI Nizozemske dirke?