in ,

Fernando ALONSO: Če imaš NAJBOLJŠI dirkalnik, si lahko skoraj VEDNO na STOPNIČKAH

Fernando Alonso je resda dopolnil štirideset let, a pravi, da bolj motiviran za uspeh v F1 ni bil še nikoli, hkrati pa meni, da ima moštvo Alpine še veliko prostora za napredek.

Foto: HB Press

Kljub temu, da Španec še nima materiala, da bi se lahko uvrščal na najvišja mesta, se skupaj z ekipo Alpine trudi, da bi se vse skupaj spremenilo že s prihodnjo sezono. Po mnenju Asturijca bi se v sezoni 2022 morale razlike med dirkalniki zmanjšati, da bi se razširil nabor dirkačev, ki se lahko uvrstijo na stopničke.

“Formula 1 se mora soočiti z dejstvom, da so razlike med dirkalniki prevelike. Prihodnja sezona je lahko prva pomembna stopnica na poti k večji izenačenosti in s tem tudi k večji zanimivosti tekmovanja,” pravi dvakratni svetovni prvak.

Dvakratni svetovni prvak si v prihodnjem letu želi bolj izenačenega prvenstva. Foto: HB Press

“Trenutno je pač tako, da če si v konkurenčnem dirkalniku, je tvoja največja konkurenca predvsem tvoj moštveni kolega in ne preostala konkurenca, na stopničkah pa si v 95 odstotkih, ne glede na to, ali si star 19 ali 45 let,” je do sedanjega stanja kritičen Alonso, ki dodaja: “Zato je naloga odgovorih, da ustvarijo tekmovanje, kjer bo konkurenca za vrh maksimalno široka.”

FERRARI še vedno pritiska na OBRNJEN ŠTARTNI VRSTNI red na sprinterskih dirkah v Formuli 1

Četrtkov trening v MONAKU kmalu zgodovina?