in

Vdova dokončno RAZBLINILA MIT o Jochenu RINDTU

Nina Rindt je spregovorila o svojem možu, ki ni želel končati kariere dirkača Formule 1 po koncu sezone 1970, kot je veljalo doslej.

Ali je Jochen Rindt tik pred tragično smrtjo v Monzi res želel zaključiti kariero dirkača v Formuli 1 ali pa bi tudi v letu 1971 nadaljeval v ekipi Colina Chapmana, ovenčan z naslovom svetovnega prvaka? To je vprašanje, ki je vedno znova burilo duhove med zgodovinarji in navijači, ki so skozi desetletja spremljali kraljico motošporta.

Zdaj je ugibanj dokončno konec, saj je Rindtova vdova Nina za Servus TV povedala, da so trditve o koncu Jochenove kariere po koncu sezone 1970 le mit. »Jochen je želel nadaljevati z dirkanjem,« je v pogovoru v Hangarju 7 potrdila Nina Rindt in dodala: »Peljali smo se v Monzo – Bernie, Jochen in jaz. Pogovarjali smo se, kaj storiti… Jochen je takrat dejal: »Če postanem svetovni prvak moram voziti vsaj še eno sezono, da nekaj zaslužim.« To je bil njegov plan – voziti še sezono ali dve in se nato upokojiti.«

Jochen Rindt s soprogo Nino v Brands Hatchu 1970.

Skupaj z Berniem Ecclestonom je Rindt nameraval ustanoviti ekipo, najprej v Formuli 2, nato tudi v Formuli 1. Zanju naj bi vozila Rindtov prijatelj Helmut Marko in Emerson Fittipaldi. Ironija celotne zgodbe je, da je prav Fittipaldi zmagal dirko v Watkins Glenu, ki je Rindta posthumno ustoličila kot svetovnega prvaka.

PANDORA PAPERS: Imena Formule 1 v DAVČNIH OAZAH

Lando NORRIS: Novi dirkalnik sezone 2022 se ne vozi tako lepo