in

Ali je to KOLEDAR Formule 1 sezone 2022, ki bo kmalu PREDSTAVLJEN?

Formula 1 naj bi kmalu predstavila koledar dirk sezone 2022. Italijanski kolegi iz Gazzetta dello Sport so predstavili novi koledar za leto 2022, kjer bi pa lahko prišlo do nekaterih sprememb.

Foto: HB Press

S koledarjem dirk sezone 2022 pri Formuli 1 upajo, da bodo postavili novi rekord. V najkrajši sezoni doslej bo treba pod streho spraviti kar 23 dirk.

To je zato, ker veljaki Formule 1 ne želijo ovirati FIFA svetovnega prvenstva v nogometu konec prihodnjega leta v Katarju, zato se bo v ta namen sezona končala že sredi novembra. Pri koledarju, o katerem poroča italijanski časnik, je nekaj izjemnih stvari. V primerjavi s koledarjem, ki ga je pred tem predstavil Speedweek.com, je nekaj sprememb.

Veljaki Formule 1 naj bi kmalu predstavili koledar sezone 2022, ki so ga objavili italijanski kolegi iz Gazzetta dello Sport. Na njem je v primerjavi s predhodnim, ki so ga objavili kolegi iz Speedweek.com, kar nekaj sprememb. V oči pa najbolj bode nesmiselna potovanja iz enega konca sveta na drugi konec med dvema dirkama. Na koledarju sta dva trojčka – Foto: HB Press

Prva testiranja pred sezono v Barceloni so sedaj daljša, testiranja v Bahrajnu pa se bodo odvijala prej. Obstajajo tudi dvomi glede dirke VN Singapurja. Glasovanje naj bi odločilo o tem, ali bo mesto v oktobru doselili Turčiji ali Singapurju. Zadnja sprememba je na koncu koledarja, kjer bo dirka za VN ZDA potekala pred VN Mehike, tako kot letos.

Nasploh pa lahko opazimo, da gre za mnoga nesmiselna potovanja iz enega na drugi konec sveta, na kar mnogi opozarjajo. Poglejmo nekaj primerov: Iz Savdske Arabije v Avstralijo, od tam pa v Italijo. Iz Italije na Florido in nazaj v Španijo. Potem iz Azerbajdžana v Kanado in nazaj v Veliko Britanijo. Skratka koledar bi lahko kar se logistike tiče, načrtovali bistveno bolj smiselno, kot je temu primer.

Pričakovani koledar sezone 2022

1. teden testiranj  v Barceloni: 21.-25. februarja

2. teden testiranj v Bahrajnu: 10.-12. marca

VN Bahrajna: 20. marec

VN Savdske Arabije: 27. marec

VN Avstralije: 10. april

VN Emilije Romanje: 24. april

VN Miamija: 8. maj

VN Španije: 22. maj

VN Monaka: 29. maj

VN Azerbajdžana: 12. junij

VN Kanade: 19. junij

VN Velike Britanije: 3. julij

VN Avstrije: 10. julij

VN Francije: 24. julij

VN Madžarske: 31. julij

VN Belgije: 28. avgust

VN Nizozemske: 4. september

VN Italije: 11. september

VN Rusije: 25. september

VN Turčije/Singapurja: 2. oktober

VN Japonske: 9. oktober

VN ZDA: 23. oktober

VN Mehike: 30. oktober

VN Brazilije: 13. november

VN Abu Dabija: 20. november

Če bo neuradni KOLEDAR obveljal, bo SEZONA 2022 najdaljša v zgodovini MotoGP

BMW serije 2 Active Tourer: Nadaljevanje BMW-jeve ENOPROSTORSKE zgodbe