in

Hvalospevi na račun Fernanda ALONSA: PRVAK se je vrnil!

Fernando Alonso je s tretjim mestom v Katarju znova opozoril nase in dal vedeti, da kljub štiridesetim letom še ni za odpis.

Fernando Alonso - Foto: HB Press

Fernando Alonso je v Katarju na stopničke znova stopil prvič po sedmih letih. Alain Prost, štirikratni svetovni prvak in svetovalec ekipe Alpine, je navdušen nad (ekipnim) rezultatom minulega vikenda. Še posebej ga je navdušil španski veteran.

“Pregled, ki ga ima na dirko, je neverjeten. Tako kot njegov občutek za pnevmatike, kako razume dirkalnik in kako s svojimi nasveti pomaga inženirjem,” je za španski časnik Marca povedal Prost. Alonsu je na koncu uspelo premagati Sergia Pereza za mesto na stopničkah z enim samim postankom v boksih.

Za športnega direktorja Formule 1, Rossa Brawna, je bil Fernando Alonso v vsakem primeru voznik dneva v Katarju. Španec je s tretjim mestom pokazal, da pri štiridesetih letih še zmore tekmovati z mlajšimi. “Lepo ga je videti na stopničkah,” piše Brawn v svoji kolumni na Formula1.com.

Fernando Alonso je v Katarju odpeljal izjemno dirko z enim postankom v boksih. Po koncu je imel dobre razloge za zadovoljstvo.

“Mislim, da si vsi želimo, da bi Fernando bil še nekaj časa z nami. Zaslužil si je biti tukaj, brez dvoma. To je super za šport, super za navijače, super za vse,” pravi Brawn, ki je očitno naklonjen španskemu dirkaču: “Vedno me je jezilo, da je nekdo s takšnim talentom postal svetovni prvak le dvakrat.”

Dvomimo, da je bil Brawn enakega mnenja pred šestnajstimi leti, ki je kot tehnični direktor Ferrarija, skupaj z Michaelom Schumacherjem, moral priznati poraz prav proti Alonsu v Renaultu.

HAMILTON se primerja z “neizkušenim” VERSTAPPNOM

Uradno: BARCELONA z novo petletno pogodbo do leta 2026