in ,

Valtteri BOTTAS: Perfekten rezultat za MERCEDES

Dirkalnik Valtterija Bottasa je bil nekaj minut pred začetkom kvalifikacij VN Savdske Arabije v koščkih in v tem trenutki se še ni vedelo, ali bo lahko sploh nastopil.

Foto: HB Press

Po tretjem prostem treningu je imel s svojim Mercedesovim motorjem težave in ekipa mu je morala zamenjati celotni pogonski agregat. Vendar ne novega, temveč starejšega, zato ni bilo nobene kazni.

Hamiltonovi mehaniki so se pridružili kolegom pri Bottasu, da bi skupaj rešili težavo, ki jo je povzročilo puščanje goriva. Na koncu je Bottas uspel pravočasno zapeljati iz garaže pred prvim delom kvalifikacij, toda na koncu Q1 je Finec znova javil težavo z motorjem, zaradi česar se je ustavil na koncu pitlane-a. Zahteval je, da ga ekipa potisne na njegovo mesto v boksih. Možno je bilo, da je ostal brez goriva.

Kljub temu se je Bottas pozneje pojavil na stezi tudi v drugem delu kvalifikacij in po trčenju Verstappna osvojil drugo mesto, ob Hamiltonu v prvi štartni vrsti. Bottas je po vseh teh težavah po koncu kvalifikacij olajšan povedal: “Zadovoljen sem, kako se je izšlo. Zadnji krog je bil lep, odličen rezultat za nas kot ekipo, tako da je dobro. Ni bil najboljši, vendar sem vesel, kako se je končalo. Gre za fine razlike in če bi Max končal svoj krog, bi stal na pole positionu. Intenzivno je, a vendar uživam,” tako Finec.     

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

Lewis HAMILTON: Pripravljen na močno bitko proti VERSTAPPNU in RED BULLU

Max VERSTAPPEN: Seveda je GROZNO