in

Antonio GIOVINAZZI precej “ZMEDEN” za volanom dirkalnika FORMULE E

Antonio Giovinazzi pojasnjuje, da mu prehod iz Formule 1 v Formulo E povzroča težave, dodatna oteževalna okoliščina pa je, da do začetka sezone praktično ne bo imel možnosti sesti v dirkalnik Formule E.

V sklopu testiranj Formule E, ki ta teden potekajo na dirkališču Ricardo Tormo v Valencii, je Antonio Giovinazzi v ponedeljek dopeljal prve kroge v dirkalniku omenjene električne serije. Italijan je pred dnevi podpisal pogodbo z ekipo Dragon Penske za sezono 2022, ta teden pa je imel prvič priložnost sesti za volan svojega novega službenega vozila.

Med odmorom za kosilo minuli torek je Giovinazzi strnil prve vtise: “Gre za povsem drugo kategorijo dirkanja. Vozil sem že veliko dirkalnikov, od avtomobilov razreda GT do LMP2 in dirkalnik Formule 1, a v tem avtu je vse zelo drugače.”

Antonio Giovinazzi bo v prihodnji sezoni nastopal za ekipo Dragon Penske v seriji Formula E.

“Res sem bil nekoliko zmeden in sem se moral najprej na novo učiti veliko stvari,” je dejal Giovinazzi in se ozrl nazaj ter pojasnil, kaj je največja težava pri prestopu v novo serijo: “Glavni problem zame je zaviranje. V F1 lahko zelo agresivno zaviraš, ker ima avto neverjetno veliko pritiska k tlom. Tega tukaj ni.”

Ker mu zaradi dirkaških obveznosti v Formuli 1 do konca sezone ne bo ostalo kaj prida časa za privajanje na Formulo E, bo Italijan poskušal v decembru in januarju čim več časa preživeti v tovarni in se na novo okolje privajati s pomočjo simulatorja, kar po njegovem mnenju ni ravno idealno, je pa trenutno edina možnost, da izboljša svoje razumevanje dirkalnika Formule E, še dodaja Giovinazzi..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOMENICALI: Čas je za ARABSKEGA DIRKAČA Formule 1

Se morda JEAN TODT v letu 2022 vrača k FERRARIJU?