in

DAKAR 2022: Prolog dobil AL-ATTIYAH pred SAINZOM v AUDIJU

Nasser Al-Attiyah je odpeljal najhitrejši čas v prologu Dakarja 2022 in bo lahko izbiral zanj najboljši startni položaj za 1. etapo.

Vzdržljivostni reli Dakar 2022, ki ga Savdska Arabija letos gosti že tretjič zapored, se je začel s prologom na novoletni dan. Na kratki trasi je bilo za udeležence najpomembneje, zagotoviti si dobro izhodišče za jutrišnjo prvo daljšo etapo. Nasser Al-Attiyah je bil v Toyoti dvanajst sekund hitrejši od Carlosa Sainza, ki letos vozi popolnoma nov Audijev dirkalnik s hibridnim pogonom.

V soboto je bilo na štartu v Džedi sicer 80 avtomobilov. Na poti proti severu do Ha’ila je bilo treba prevoziti skupno 614 kilometrov. Kratek odsek, dolg 18,82 km, na katerem so merili čas, je bil na začetku poti.

Audi letos na Dakarju nastopa s hibridno gnanim dirkalnikom in prekaljenim dvojcem voznikov (Stephane Peterhansel in Carsol Sainz st.)

Večji del terena je kot podlaga prevladoval pesek. Treba se je bilo lotiti tudi prvih sipin. Za razliko od motociklistov, avtomobilisti niso začeli v obrnjenem vrstnem redu, ampak so bili prvi na vrsti vozniki, ki imajo najvišje ambicije.

Otvoritev tekmovanja je pripadla branilcu naslova Stephanu Peterhanselu, ki je, podobno kot Sainz, v službi ekipe Audi Sport. Najhitrejši je bil na koncu Al-Attiyah, ki je nastopil z novim Hiluxom, ki so mu namenili nov pogonski agregat in je prilagojen novim predpisom T1+, ki vključujejo tudi večje pnevmatike.

Drugo mesto je, kot že rečeno, pripadlo Sainzu, tretji pa je bil z dirkalnikom Century CR6 Brian Baragwanath iz Južne Afrike, četrto mesto je prav tako pripadlo Južnoafričanu Henku Lateganu (Toyota), peti pa je bil nekdanji svetovni prvak v reliju, Francoz Sebastien Loeb (BRX Hunter).

Med motociklisti je s prologom najhitreje opravil Daniel Sanders (GasGas), pred novincem pri Hondi, Pablom Quintanillo, ter Rossom Branchem (Yamaha). Simon Marčič je na prologu dosegel 67. čas, v svojem razredu Original by Motul je na 11. mestu. Med kamioni so prva štiri mesta osvojili vozniki Kamazov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WOLFF v smešnem videu KNIGHT RIDERJA

MERCEDES s fotografijo novega dirkalnika 2022: “New year, new Me-rcedes”