in , ,

Ali bo moral TOBIAS MOERS zapustiti ASTON MARTIN, ker ni dosegel cilja zaslužka?

Aston Martin bi lahko kmalu izgubil še eno ključno osebo v ekipi. Izvršni direktor Tobias Moers, ki je prišel iz Mercedesa, natančneje oddelka AMG, tvega izgubo svojega položaja, ker je britanski proizvajalec zamudil cilj zaslužka za leto 2021.

Tobiasu Moersu, izvršnemu direktorju Aston Martina, naj bi se pošteno tresel stolček, čeprav mnogi vedo povedati, da je že na izhodnih vratih.

Kolegi iz portala Autocar namreč poročajo, da ima lahko zamuda pri dobavi hiper športnega avtomobila Aston Martin Valkyrie velike posledice za izvršnega direktorja Moersa.

Cilj dobička britanske blagovne znamke naj bi bil zgrešen za petnajst milijonov funtov. Spletni portal ima v tem pogledu imel več zanesljivih virov, ki potrjujejo, da so se v podjetju že približali morebitni zamenjavi na vrhu, vendar tiskovni predstavnik Aston Martina ne želi ničesar razkrivati.

Izvršni direktor Tobias Moers naj bi z zamudo dobave super športnega avtomobila Valkyrie zgrešil načrtovani dobiček Aston Martina za leto 2021,

Na vprašanje, ali je položaj Tobiasa Moersa varen, je tiskovni predstavnik odgovoril: “Aston Martin ne komentira špekulacij.” A to so dejali tudi v primeru Szafnauerja in medtem vemo, kako se je končalo. Vir portala Autocar še navaja, da odkar je Moers prevzel položaj izvršnega direktorja, da je podjetne zapustila več kot polovica vodstvene ekipe. Njegova vizija prihodnosti naj bi bila zelo drugačna od vizije ostale ekipe.

Manjši dobiček Aston Martina pomeni oviro pri ambicijah Lawrenca Strolla, ki gradi moderno novo tovarno za svoje moštvo v Formuli 1.

Lawrence Stroll je v Aston Martin vložil veliko denarja. In slabše finančne številke so razumljivo ovira za njegove ambicije. Podjetje želi ponovno narediti dobičkonosno in iz njega narediti britanski Ferrari. Načrt se glasi, da bi v prihodnjih letih (4-5 se omenja) postali svetovni prvaki v Formuli 1. Pred kratkim so uradno potrdili odhod Otmarja Szafnauerja, ki je zasedal mesto šefa ekipe, in velikega sponzorja BWT.           

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

DOMENICALI radoveden, kako bo VERSTAPPEN letos nastopil kot PRVAK

GIOVINAZZI primerja Formulo E s Formulo 1 v DEŽJU