in

George RUSSELL pričakuje, da mu v SEZONI 2022 ne bo lahko

George Russell bo v novi sezoni nastopal za moštvo Mercedes, kjer ga čaka veliko več pritiska, hkrati pa tudi bistveno bolj tekmovalno okolje.

Zaradi sprememb pravil se bo letos marsikaj spremenilo že pri zasnovi dirkalnikov. FIA upa, da bo na ta način naredila dirkanje v Formuli 1 spet bolj zanimivo, novosti pa bodo vplivale tudi na razmerje moči med ekipami. Ekipi Mercedes in Red Bull Racing sta bili v zadnjih letih razred zase, v novi sezoni pa ni rečeno, da se bo ta trend nadaljeval. Tega se zaveda tudi George Russell.

“Ferrari bo zdaj spet lačen uspehov, zlasti če jim uspe pripraviti konkurenčen dirkalnik.. Enako velja za McLaren. To so ekipe, ki imajo infrastrukturo, talent v inženirskem oddelku in voznike, ki sodijo med najboljše,” je dejal Russell, ki od svoje ekipe pričakuje maksimalen angažma. “Razvoj bo ključnega pomena.”

George Russell priznava, da ga čaka zelo težka sezona, v kateri bo moštveni kolega sedemkratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona.

George Russell je zamenjava za Valtterija Bottasa, ki je bil moštveni kolega Lewisa Hamiltona od leta 2017. Pri Mercedesu so se tekom lanske sezone odločili, da se neprepričljivemu Fincu zahvalijo za sodelovanje in dajo priložnost mlademu Britancu. Bottas se je tako preselil k ekipi Alfa Romeo.

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

Wolff praznuje ABRAHAMA: Bo letos lahko prinesel MERCEDESU novi naslov?

WOLFF govori o HAMILTONOVI preteklosti: “Na gokart stezi so ga prizadeli”