in

MERCEDES je od FIA-e po koncu SEZONE zahteval KORENITE spremembe

Še vedno uradno ni znano, ali bo Lewis Hamilton v prihodnji sezoni še nastopal v F1, govori pa se, da so pri Mercedesu na FIA-o naslovili cel kup zahtev za spremembe.

Lewis Hamilton (Mercedes) - Foto: HB Press

Zdelo se je, da je Hamilton lani na poti do svojega osmega naslova svetovnega prvaka na VN Abu Dabija, a ga je v zadnjem krogu prehitel Max Verstappen. Voznik Mercedesa je trdil, da se FIA na dirki ni držala pravil in jezen zapustil dirkališče, od takrat pa se je zavil molk, ki ga ni prekinil do danes.

V zakulisju je FIA že stopila v stik s Hamiltonom, a se slednji javno še ni izjasnil, ali bo nadaljeval s kariero dirkača Formule 1. Po navedbah več britanskih medijev, je FIA po koncu sezone sklenila dogovor z Mercedesom. Ena od sprememb, ki jih prinaša, je, da odhaja Nikolas Tombazis, odgovoren za tehnične zadeve pri FIA-i.

Pri Mercedesu so po koncu sezone pritisnili na FIA-o. Prva žrtev je bil Nikolas Tombazis, Michael Masi za zdaj ostaja na svojem delovnem mestu. – Foto: HB Press

Tudi direktor dirk Michael Masi bi moral biti zaskrbljen glede svojega delovnega mesta. Nemška dirkaška ekipa si želi, da tudi Avstralec ne bi več sedel na svojem mestu, a zaenkrat se zdi, da je malo ljudi, ki bi lahko prevzeli njegovo vlogo. Mimogrede, pri Mercedesu uradno sicer zanikajo, da bi na FIA-o vložili kakršnekoli zahteve.

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

Marcin BUDKOWSKI zapustil ALPINE – ali prihaja Otmar SZAFNAUER?

Sebastian VETTEL o Greti THUNBERG: Je IZJEMNA, navdihujoča oseba!