in

MASERATI odprl vrata za morebitno VRNITEV v Formulo 1

Pri Maseratiju ne izključujejo morebitne vrnitve v Formulo 1, ko bodo dokončno oblikovana nova pravila motorjev kraljevega razreda motošporta.

Se bo leta 2025 ali 2026 ime Maserati vrnilo v Formulo 1?

Italijanski proizvajalec je prejšnji teden napovedal, da se bo po več kot 60-letni odsotnosti vrnil v tekmovanje enosedežnikov, saj naj bi ikonična znamka s trizobom prihodnje leto sodelovala v Formuli E.

Medtem ko je Formula E prvi Maseratijev korak nazaj v motošport po tako dolgi odsotnosti, izvršni direktor Davide Grasso ni zavrnil verjetnosti povratka v Formulo 1 v bližnji prihodnosti. Formula 1 naj bi od leta 2026 vozila pod novimi pravili pogonskih enot, ki trenutno privabljajo koncern Volkswagen, kjer obstaja velika verjetnost, da se bosta takrat na štartnem polju kot dobavitelja motorjev pojavila Audi in/ali Porsche.

Maserati se po dolgi odsotnosti vrača v motošport enosedežnikov. V prihodnji sezoni bodo nastopali v električni seriji Formula E.

Ker je Maserati sedaj v lasti močne organizacije Stelantis, ki je nastala z združitvijo Fiata in Peugeota, je Grasso odprl vrata vrnitvi Maseratija v Formulo 1. Na vprašanje o možnostih Maseratija v Formuli 1 kot proizvajalca prvič po letu 1957, ko je za njih naslov prvaka osvojil legendarni Juan Manuel Fangio, je Grasso odgovoril: “Mislite na drugo prvenstvo, ki ga vodi moj prijatelj Stefano Domenicali? Čas bo povedal svoje.

Davide Grasso (desno), izvršni direktor Maseratija ob napovedi prihoda v Formulo E, katere šef je Alejandro Agag. Italijan med vrsticami pove, da ne izključujejo vrnitve v Formulo 1, kjer pa je šef njegov prijatelj in nekdanji šef Maseratija Stefano Domenicali.

Italijan nadaljuje: “Toda Formula 1 je vrhunski razred, najpomembnejše prvenstvo za dirkalne avtomobile, velika konkurenca.Maserati je že bil tam, z Juanom Manuelom Fangiom so celo osvojili naslov svetovnega prvaka Formule 1. To vprašanje je sicer na mestu, toda trenutno ni relevantno. “Formula E bi morala biti naš prvi korak,” še zaključi Grasso.          

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

RED BULL objavil napovednik novega dirkalnika RB18

ECCLESTONE: Dirkači so postali ROBOTI, ki delajo to, kar se jim reče