in ,

Max VERSTAPPEN: “Radi imamo, če je malo težje”

Max Verstappen je osvojil pole position za današnjo sprintersko dirko v Imoli. Včerajšnje kvalifikacije so bile zelo burne, saj smo bili priča kar petim rdečim zastavam.

Max Verstappen je za mnoge presenetljivo osvojil pole position na včerajšnjih kvalifikacijah Imole, saj naj bi to štartno mesto zasedel rdeč dirkalnik - Foto: HB Press

Nizozemec bo z veseljem pričel današnjo sprintersko dirko z najboljšega položaja, čeprav se dirkač Red Bulla zaveda, da bodo današnje razmere drugačne kot je to bil primer včeraj.

Po kvalifikacijah je Verstappen govoril o težavnostih na stezi, saj so spremenljivi pogoji dirkačem otežili delo. “Bilo je zelo spolzko in težko je bilo segreti gume na delovno temperaturo,” je povedal aktualni prvak. Dirkač Red Bulla je doživel dolge in naporne kvalifikacije, a pravi da je zelo vesel, da se je vrnil v Imolo.

To je odlična steza, ki hitro kaznuje vsako napako in si lahko hitro v zaščitni ogradi. A nam je všeč, ko je malo težje,” tako Nizozemec, ki doda, da je s pole positionom zelo zadovoljen, hkrati pa se zaveda, da bosta sobota in nedelja glede na vremenske razmere drugačni. Kakorkoli že, za Verstappna je to dober začetek dirkaškega vikenda.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Toto WOLFF: Z IZBOJŠAVAMI  ne nameravamo HITETI

Charles LECLERC: “To je zame zelo frustrirajoče”