in ,

PEREZ bo v letošnji sezoni ključen igralec za VERSTAPPNA

Zdelo se je, da se je Sergio Perez že dolgo pridružil vrsti dirkačem kot sta Pierre Gasly in Alex Albon, ki jima v ekipi Red Bull preprosto ni uspelo.

Red Bull ima letos v Sergiu Perezu ključnega igralca v boju za naslov prvaka s Ferrarijem - Foto: HB Press

Na dirki VN Emilije Romanje v Imoli pa je Mehičan znova dokazal svojo vrednost za avstrijsko ekipo. Zdi se, da bo v letošnji sezoni odigral ključno vlogo za prvega dirkača moštva Maxa Verstappna.

V lanski sezoni se je Verstappen dolgo pritoževal na moštvenim kolegom. Nizozemec je bil vpleten v boj za naslov prvaka z Lewisom Hamiltonom. Medtem ko je Valtteriju Bottasu takrat uspelo pomagati svojemu moštvenemu kolegu, Pereza pogosto ni bilo nikjer. Šele na zadnji dirki sezone v Abu Dabiju je Perez dokazal svojo dodano vrednost. Zdi se, da nova pravila Perezu odgovarjajo.

Sergio Perez bi lahko letos igral ključno vlogo pri ubranitvi naslova prvaka za Maxa Verstappna in boju za konstruktorski naslov ekipe Red Bull – Foto: HB Press

Kjer je imel v lanskem letu še vedno velike težave pri doslednem nastopanju, je v letošnji sezoni konstantno dober. Posledica tega je bilo zasluženo drugo mesto v Imoli, s čimer je z Verstappnom dosegel dvojno zmago za Red Bull. Še bolj pomembno je bilo, da mu je med dirko uspelo vršiti pritisk na Leclerca, ki je vozil na tretjem mestu, vendar je bil preveč nestrpen, da bi uspel ujeti Verstappna, toda to mu ni uspelo. Perez je bil dejansko moteč dejavnik v zgodbi, ko je za seboj zadrževal dirkača Ferrarija.

Čeprav se je Verstappen v lanski sezoni večkrat jezil na Perezom, pa se zdi, da je aktualni prvak sedaj zelo zadovoljen z moštvenim kolegom. Oba dirkača se dobro razumeta in to ne samo na stezi, temveč tudi izven nje. Zdi se, da bo Perez sredi bitke za naslov prvaka s Ferrarijem igral ključno vlogo. Z Mehičanom v prvi vrsti Red Bull upa, da se bo hitro približal Leclercu, da bi se lahko Verstappen znova veselil naslova prvaka.               

2 komentarja

Komentiraj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Timo GLOCK: Mick SCHUMACHER vozi preveč NA SILO

LECLERC o napaki v IMOLI: Iz tega se bom poskušal nekaj NAUČITI