in

KIMI RAIKKONEN se vrača za volan dirkalnika in sicer v NASCAR seriji

Kimi Raikkonen, svetovni prvak Formule 1 iz leta 2007, bo v avgustu odpeljal svojo prvo dirko po finalu kraljevega razreda motošporta lanskega leta v Abu Dabiju. Finec bo na stezi Watkins Glen sedel za volanom dirkalnika serije NASCAR.

Po finalu lanske sezone Formule 1 v Abu Dabiju, se Kimi Raikkonen letos avgusta vrača za volan dirkalnika in sicer v seriji NASCAR - Foto: HB Press

Popularni Iceman se vrača na dirkalne steze. 42-letni Finec bo 21. avgusta na prireditvi “Go Bowling on the Glen” na nekdanji stezi Formule 1 Watkins Glen upravljal dirkalnik Chevrolet Camaro ZL1 ekipe Trackhouse Racing in sicer kot tretji dirkač moštva poleg Daniela Suareza in Rossa Chastaina.

Ekipa Trackhouse spada v podjetje “Trackhouse Entertaiment Group“, ki je v lasti Justina Marksa, solastnik pa je znani rapper Armando Christian “Pitbull” Perez. Njihov dirkač Ross Chastain le letos zmagal na dirkah v Austinu in Talladegi, poleg tega pa je osvojil še dve drugi mesti in je trenutno na skupnem petem mestu.

Kimi Raikkonen bo sedel za volanom dirkalnika Chevrolet Camaro ZL1 ekipe Trackhouse Racing, za katero je dirkač Ross Chastain (desno) letos osvojil dve zmagi.

Za Kimija Raikkonena bo to drugi izlet v serijo NASCAR. Leta 2011, ko ni dirkal v Formuli 1, je dirkal v Nationwide (danes seriji Xfinity), ki je za NASCAR-Cup kot Formula 2 za Formulo 1. Povrhu je odpeljal tudi eno dirko v Truck-Series. Torej za Icemana to ni tuj teren.

Popularni Iceman je v seriji NASCAR gostoval že leta 2011 in sicer v seriji Natiowide.

Kimi je ob svojem slovesu od Formule 1 pojasnil, da za letošnje leto ne kuje nobenih dirkaških načrtov in da bo videl, če ga bo kaj zanimalo. Potem ko je Justin Marks, šef ekipe Trackside, z njim navezal stik, je šlo vse zelo hitro. Finec je ob tem povedal: “Za eno dirko je to zelo smiselno, takrat sem v ZDA preživel zelo razburljiv čas. Upam, da bomo lahko odpeljali dobro dirko. Dirkalnik in steza sta zame popolna novost, a verjamemo, da se bo to uredilo.

Justin Marks pa pravi: “Odkar je Kimi s Sauberjem prišel v Formulo 1, sem njegov navijač. In višek moje dirkaške kariere je bil ta, da sem lahko leta 2011 na stezi v Charlotte dirkal proti njemu. Vedel sem, da mu je NASCAR zanimiv, zato sem ga privabil s tem, da sem uvedel tretji dirkalnik.

Da se vrača za volan dirkalnika, je na družabnem omrežju Instagram potrdil tudi sam.

Kimi bo v prihodnjih tednih odletel v ZDA, da bo dirkalnik najprej preizkusil v simulatorju, preden bo zapeljal na pravo dirkalno stezo. Kje se bo to zgodilo, pa še ni znano. Ali bo morda iz te ene dirke nastalo kaj več? Kimi pravi: “Seveda je to ena izmed možnosti, a najprej začnimo z eno, dobro pripravljeno dirko. Kaj bo prišlo potem, nihče ne ve.”       

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BERNIE ECCLESTONE aretiran v Braziliji zaradi orožja

LANCE STROLL: Preglednost bo v MONAKU za dirkače veliki IZZIV