in ,

Charles LECLERC se ne boji dežja v MONAKU:  Smo konkurenčni

Charles Leclerc bo današnjo dirko pričel z najboljšega štartnega položaja. Monačan je več kot zadovoljen s svojimi predstavami na ulicah domačega mesta in pričakuje, da bo Ferrari konkurenčen v vseh pogojih.

Charles Leclerc se tudi dežja ne boji in meni, da je Ferrari konkurenčen v vseh pogojih - Foto: HB Press

To je nekaj posebnega, tako neverjetno sem vesel. Do sedaj je bil dober vikend, brez težav. Vedel sem, da imamo potrebno hitrost, da lahko opravimo delo. Odlično je šlo, tisti zadnji krog pred rdečo zastavo je bil zares izjemen, a vseeno za nas se ni nič spremenilo,” je po kvalifikacijah dejal Leclerc.

Takrat je namreč v zaključni fazi Q3 Perez pred tunelom pristal v zaščitni ogradi in Leclercu preprečil še bolj krog. Toda za dirkača Ferrarija to ni bilo pomembno, saj je že imel najhitrejši čas pod svojim imenom. Pred rdečo zastavo je bil Leclerc v prvem sektorju vijoličen. “Bilo je res na meji. V zadnjem sektorju sem se trudil pravilno ogreti gume, ker je bilo veliko prometa, vendar je bil čas kroga še vedno dober. Dobro sem napredoval, mislim da sem bil štiri desetinke hitrejši, preden sem se ustavil. Bil je dober krog, a če sem iskren, dirkalnik je bil odličen. Prav tako je super, ker bo v prvi vrsti ob meni Carlos.

Za današnjo dirko obstaja velika verjetnost dežja. Vendar Leclerc pričakuje, da bo Ferrari konkurenčen v vseh razmerah. “Mislim, da je suha steza nekoliko bolj predvidljiva, a karkoli že pride, mislim, da bomo konkurenčni.”        

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

VN MONAKA, kvalifikacije: “DOMAČI” pole position za Charlesa LECLERCA

Fabio DI GIANNANTONIO v Mugellu osvojil svoj PRVI pole position