in

FIA ekipam: Če nas ne boste POSLUŠALI, boste DISKVALIFICIRANI

Včeraj zvečer je FIA naznanila, da bo sprejela ukrepe proti t.i. porpoisingu, ki lahko ogrozi tudi zdravje dirkačev.

Mednarodna avtomobilistična zveza je posodobila pravila, s katerimi so se moštva seznanila, hkrati pa jih morajo implementirati že na prihajajočem dirkaškem vikendu v Kanadi. Moštva, ki tega ne bodo storila, bodo diskvalificirana, so še sporočili iz FIA-e.

Novico so objavili na nemškem portalu Auto, Motor und Sport, kjer poudarjajo, da je situacija glede varnosti očitno bila zelo resna, saj v nasprotnem primeru FIA ne bi intervenirala s tako silo in tako hitro.

Na dirkališču Gilles Villeneuve Circuit bodo FIA-ini komisarji obiskali vse ekipe in preverili, ali so sprejeli ustrezne ukrepe ter izmerili, kolikokrat in s kakšno silo dirkalnik poskakuje. Moštva bodo glede na meritve morala prilagoditi višino dna dirkalnika. V kolikor tega ne bodo storila, bodo diskvalificirana.

S spremembo višine dna dirkalnika se zmanjša poskakovanje, hkrati pa ima to pomemben vpliv tudi na hitrost dirkalnika. Vprašanje, ki se postavlja samo po sebi, je, ali bo ta sprememba Mercedesu koristila ali škodovala, saj W13 poskakuje najbolj izmed vseh dirkalnikov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Na DIRKAČE prežijo dež, NEVIHTE in nizke temperature

WOLFF zagovarja HAMILTONA: On je NAJBOLJŠI vseh časov