in

WOLFF zagovarja HAMILTONA: On je NAJBOLJŠI vseh časov

Dolga leta je bil Lewis Hamilton dirkač, ki je Mercedesu prinašal največje število točk, zmag in naslovov, a so se stvari z letošnjo sezono in prihodom Georgeja Russella spremenile.

Toto Wolff, šef ekipe Mercedes, je namignil, da bi lahko v prihodnje zmanjšali število motornih partnerjev - Foto: HB Press

Novinec pri Mercedesu je na vseh dirkah letošnje sezone končal med prvo peterico, trenutno pa ima 37 točk več od svojega izkušenega moštvenega kolega. A kot poudarja Toto Wolff, trenutni rezultat ne priča o nesporni kakovosti Lewisa Hamiltona.

Pomemben dejavnik v letošnji sezoni je t.i. porpoising, s katerim ima največ težav prav Hamilton. Toto Wolff, ki je s Hamiltonom slavil izjemne uspehe, dobro ve, česa je zmožen sedemkratni svetovni prvak in kljub slabšim rezultatom je Avstrijec prepričan, da za to ni kriva Britančeva slaba forma ali zaton v karieri. »Ne verjamem, da bi bil Lewis v zatonu,« je Wolff povedal za britanski Channel 4.

Lewis Hamilton letos ni superioren kot je bil v zadnjih letih, a njegov šef verjame, da se bo kmalu spet boril za zmage. – Foto: HB Press

Kot primer Wolff navaja Hamiltonovo vožnjo v Barceloni. »V Barceloni smo vsi videli, česa je Lewis zmožen. Je genij za volanom, skupaj pa moramo poskrbeti, da bo spet imel dirkalnik, s katerim bo zmagoval. Spomnimo se tudi lanskega Abu Dabija ali Interlagosa. Ni mogoče, da bi tak izjemen voznik čez noč izgubil občutek za vožnjo,« zaključuje Wolff.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

FIA ekipam: Če nas ne boste POSLUŠALI, boste DISKVALIFICIRANI

VN KANADE, FP2: VERSTAPPEN najhitrejši tudi v drugo