in ,

5 najboljših PAMETNIH TELEFONOV leta 2022

Več moči, boljše fotografije in zanimiva ideja, ki so jo pogruntali pri Applu. Novi pametni mobilniki postajajo vse bolj vsestranski.

V tem članku smo se osredotočili na najbolj prepričljive primerke, ki jih je ali jih bo še mogoče kupiti v letošnjem letu. Izbira je raznolika, zanimiva in predvsem – prepričljiva, tako na področju procesorske moči, kot tudi na področju fotografskih sposobnosti.

Apple iPhone 14/Pro

Najpomembnejša novost iPhona 14/Pro je pravzaprav čisto majhna – razdelek, namenjen selfie kameri in tipalom, t. i. Dynamic Island, je namreč pri novincu zaživel in prikazuje odštevanje časa ali informacije o predvajani glasbi, na dotik pa se poveča in služi tudi za upravljanje s predvajalnikom glasbe.

Tipično za Apple, bi lahko rekli, saj je estetsko dovršeno in uporabno hkrati. Novosti sta tudi Always On Display, ki prikazuje uro in novice ter možnost, da telefon sam pokliče na pomoč v primeru prometne nesreče. Obe različici nove generacije iPhona imata izboljšan ultraširokokotni in širokokotni objektiv kamere, ne moremo pa niti mimo dejstva, da je z novim operacijskim sistemom iOS 16 mogoče prilagajati tudi zaklenjeni zaslon, delati izrezke iz fotografij in jih postaviti v navidezno resničnost (od cca. 1.000 evrov naprej).

Google Pixel 7/Pro

Pri Googlu so kamere namestili v ličen kovinski rob na zgornjem delu hrbtne strani mobilnika. Google Pixel 7 Pro se lahko pohvali z izjemno povečavo, oba primerka pa tudi pri slabi svetlobi delata vrhunske fotografije.

Pri Pixlih je velik poudarek tudi na komunikaciji, saj ob predvidevanju teksta pri pisanju lahko govor pretvarjata v tekst in po potrebi prevajata. Google pripravlja tudi novo tehnologijo, ki naj bi izboljšala kakovost pogovorov, prednost Googlovih mobilnikov pa je tudi ta, da kot prvi prejmejo vse varnostne izboljšave operacijskega sistema Android. (od cca. 400 evrov naprej).

Motorola edge 30 neo

Pri Motoroli so z modelom edge stavili predvsem na stilistične posebnosti, pametni mobilnik pa je na voljo v štirih barvah. Zadnji pokrov je sicer iz plastike, a to ne moti preveč. Fotografije, ki jih dela Motorola edge so dobre kakovosti, v kolikor je dovolj svetlobe, glede na nižji cenovni razred, v katerega sodi ta telefon, pa je velik bonus tudi funkcija brezžičnega polnjenja (od cca 400 evrov naprej).

Nokia X30 G

Pri Nokii so se pohvalili, da je model X30 v veliki meri narejen iz recikliranega aluminija. Zaslon po diagonali meri 6,4 palca in s frekvenco osveževanja slike 90 Hz deluje zelo hitro. Fotografije, ki jih omogoča X30 so dobre kakovosti, malce trpi le barvna globina (od cca. 520 evrov naprej).

Nothing Phone 1

Pametni mobilnik, ki ga poznamo tudi (ali predvsem) po svetlobnih trakovih na hrbtni strani, ki služijo tudi kot informacija o prispelih novicah, je tudi izjemno hiter in dela dobre fotografije in to za relativno malo denarja (od cca. 470 evrov naprej)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Maserati: Konec za GHIBLI, konec za V8 motor, QUATTROPORTE se bo skrčil

Porsche 911 DAKAR: 911-ka za OFFROAD