in ,

NanoFlowcell QUANTiNO twentyfive naznanja širitev podjetja tudi v ZDA

Podjetje NanoFlowcell je ob petindvajsetletnici obstoja predstavilo zanimiv nov model, ki sovpada z odločitvijo, da se predstavijo tudi na ameriškem tržišču.

O podjetju NanoFlowcell nismo slišali kaj prida, odkar so v začetku leta 2016 predstavili model QUANTiNO, ki je bil že takrat bolj ali manj pripravljen za serijsko proizvodnjo. Zadnjih sedem let o podjetju ni bilo ne duha ne sluha, zdaj pa so obelodanili, da se podajajo na trg Združenih držav Amerike.

Električni avtomobili podjetja NanoFlowcell se od večine razlikujejo po tem, da baterij nimajo v paketih, kot večina ostalih primerkov, temveč uporabljajo tako imenovano bi-ionsko tehnologijo, pri kateri se pozitivno nabit elektrolit in negativno nabit anolit, ki se srečata v bližini ionsko selektivne membrane, pri čemer nastaja električna energija.

V sporočilu za javnost so pri NanoFlowcell zapisali tudi, da želijo v prihodnosti svoje električne avtomobile izdelovati tudi v ZDA, zaradi česar so že začeli s pridobivanjem potrebnih dovoljenj za zemljišča, na katerih naj bi stala njihova tovarna.

Optimizem vodilnih podjetja sloni predvsem na dokumentu Inflation Reduction Act, ki ga je sprejela Bidnova administracija in predvideva subvencije za podjetja, ki razvijajo alternativne pogonske možnosti. Ob petindvajsetletnici podjetja je NanoFlowcell predstavil tudi model QUANTiNO twentyfive s 320 konjskimi močmi. Elektrolitsko raztopino je mogoče shraniti v dveh 125-litrskih rezervoarjih, eno polnjenje pa naj bi zadoščalo kar za 2.000 kilometrov dosega.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

HUAVEIJEVA tehnika bo prisotna v 15 MILIJONIH vozil LETNO

Električni motocikel DAVINCI DC100 se bo predstavil na CES-u