in ,

CHRYSLER predstavil futuristično ARMATURNO ploščo s 37,2-palčnim ZASLONOM

Chrysler bo prva znamka, ki bo predstavila novo Stellantisovo tehnologijo kupcem v Severni Ameriki.

Chrysler bo prva znamka skupine Stellantis, ki bo v Severni Ameriki uvedla informacijsko-razvedrilno tehnologijo naslednje generacije, ki bo temeljila na Stellantisovi prihajajoči platformi za električna vozila STLA. Le-ta bo med drugim vključevala velike zaslone, namenjene infozabavnim vsebinam, ki bodo pokrivali celotno armaturno ploščo vozila, pri vsem skupaj pa ne smemo pozabiti niti na množico sistemom avtonomne vožnje.

Pri Chryslerju so novost na CES-u v Las Vegasu pokazali na primeru dvosedežnega električnega vozila in čeprav karoserija manjka, je jasno, da vse skupaj temelji na konceptu Airflow, ki so ga Američani pokazali na lanskem CES-u.

Osnova sistema Chrysler Synthesis je zaslon diagonale 37,2 palca. – Foto: Stellantis

Armaturna plošča z uradnim imenom Chrysler Synthesis vljučuje 37,2-palčni zaslon, ki zaobjema skoraj celotno širino avtomobila, dopolnjujeta pa ga dve stekleni površini. Pri Chryslerju zatrjujejo, da se bo infozabavni sistem z uporabo umetne inteligence sčasoma naučil želja in zahtev lastnika. Posodobitve preko spleta pa bodo proizvajalcu avtomobilov omogočile, da posodablja programsko opremo, ki jo vsebuje t.i. STLA Brain.

Sistem vsebuje tudi virtualnega pomočnika, ki lahko sinhronizira vse vidike lastnikovega dneva. Pomočnik bo vozniku na voljo v avtu in zunaj njega, lahko spremlja njegov koledar in predlaga vozne poti, priporoča lokacije za parkiranje in polnjenje, se povezuje s pametnim domom in pomaga pri storitvah e-trgovine, pravijo pri Chryslerju.

Galerija: Chrysler Synthesis Cockpit

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

VOLKSWAGEN na CES-u predstavil električno limuzino ID.7

BMW i Vision Dee z MINIMALISTIČNO obliko in ogromnim HEAD-UP zaslonom