in ,

Tako bi lahko izgledal PEUGEOT 508 Coupé

Ali bi lahko francoska znamka avtomobilov premislila o takšnem modelu in se spustila v boj z BMW 4?

Odkar je Peugeot leta 2010 predstavil model 508, je ta na voljo kot karavan in limuzina. Uradno pa model nikoli ni bil ponujen kot kupe (ali celo kabriolet), čeprav nam je proizvajalec s Peugeotom SR1 Concept na ženevskem salonu leta 2010 povzročal vlažna usta.

Bi moral Peugeot danes ponujati tak model? In kar je še pomembnejše: ali bi bilo to vozilo prepričljiva izbira v nišnem segmentu srednje velikih kupejev? To si lahko le predstavljamo. In točno to so naredili pri X-Tomi Design s svojim najnovejšim računalniškim upodabljanjem oziroma renderjem. Neuradna kreacija najnovejšo prenovljeno različico limuzine 508 (o tem smo že pisali)  spremeni v eleganten dvovratni kupe. Lahko rečemo, da izgleda kar dobro. Rekli bi, da proporci ustrezajo modelu – vsaj na tej upodobitvi – in da bi lahko postal pravi tekmec BMW-ja serije 4, ki ga pa Francozi ne bodo izdelovali.

Peugeot je pred kratkim predstavil posodobitve modelov 508 in 508SW, ki bodo kmalu tudi pri prodajalcih.

Če bi ta izmišljeni kupe kdaj postal realnost, bi Peugeot verjetno ponudil enake možnosti pogona kot pri posodobljenih modelih 508 in 508 SW. Te segajo od 1,2-litrskega trivaljnega bencinskega motorja s turbo polnilnikom v osnovni različici, ki razvije 130 KM, do vrhunskega hibridnega pogona, ki na obe premi prenese skupno moč 360 KM. Ta slednji sistem je na voljo v 508 Peugeot Sport Engineered (PSE). Stavili bi, da bi bila različica PSE na voljo tudi v namišljenem kupeju 508, ki bi konkuriral zmogljivim kupejem iz Nemčije.

Toda to so samo špekulacije in zelo malo je verjetno, da bo Peugeot kmalu ponudil tudi model 508 Coupé. Če kljub temu želite elegantnega Peugeota z zanimivim zadkom, si lahko omislite le 408, ki je nekakšen Coupé-SUV-Crossover.                      

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BIZARNO: Povej mi katero ZNAMKO AVTA voziš in izdam ti tvoj IQ

Tale PORSCHE 356 se odlično znajde tudi NA LEDU