in ,

Lamborghini HURACAN TECNICA v obdelavi predelovalcev iz NOVITECA

Novitec je Lamborghiniju privoščil novo šasijo, novi karoserijski komplet, niso pa se dotaknili 5,2-litrskega V10 motorja.

Lamborghini je Huracana Tecnico predstavil v začetku aprila leta 2022. Zapolnil je vrzel med modeloma Evo in STO ter bil deležen izboljšav že od samega začetka. Kljub temu se je Novitec lotil prenove in naredil nekaj nadgradenj.

Z bonboni predelovalca je že tako super športni videz avtomobila precej subtilno začinjen z nadaljnjimi spremembami. Na sprednjem delu vozila je Novitec pustil sprednji odbijač nespremenjen, zamenjali pa so pokrov motorja. Na zunanjih robovih ima reže, ki usmerjajo zrak skozi komponento preko integriranih kanalov. To naj bi pomagalo stabilizirati Huracana pri visokih hitrostih. Novitec je ob straneh dodal tudi nove nihajne plošče, ki vizualno znižajo avto in imajo integrirane dovode zraka za hlajenje zavor. Na voljo so tudi dodatne možnosti vzmetenja, ki še bolj znižajo višino vožnje. Komplet športnih vzmeti zniža avto za 35 milimetrov.

Novitec je na Huracanu Tecnica opravil kar nekaj sprememb na zunanjosti.

Lamborghinijev atmosferski 5,2-litrski V10 motor pa ostaja nespremenjen. Še naprej zagotavlja 640 KM in 565 Nm navora. Moč motorja se prenaša na zadnja kolesa preko 7-stopenjskega samodejnega menjalnika z dvojno sklopko. Čeprav se s pogonom nič ni zgodilo, pa predelovalec lastnikom Huracana ponuja možnost, da spremenijo zvok izpuha motorja. V ta namen imajo v programu visoko zmogljiv izpušni sistem iz nerjavečega jekla ali Inconela. Sistem Inconel je na voljo tudi s prevleko iz finega zlata 999 za dodatno toplotno izolacijo. Izpušni sistem je integriran v šesterokotne izpušne cevi Tecnice iz hiše Lambroghini.

V notranjosti Novitec ponuja kupcem možnost, da si kokpit svojega vozila naredijo po lastnih željah.

Zadnja kolesa so večja od sprednjih in merijo 21 palcev. Na prednji osi so nameščena 20-palčna platišča. Zadnje pnevmatike so tudi širše od standardne Tecnice, kar naj bi izboljšalo vodljivost avtomobila. Kolesa so od proizvajalca Vossen in so na voljo v 72 barvah s poliranim ali brušenim zaključkom. Novitec ni razkril veliko podrobnosti o notranjosti, vendar strokovnjaki ponujajo vrsto možnosti za izpolnitev vse potreb in želja kupcev. Podjetje ponuja različne barve usnja in alkantare, ki jih lahko kupci uporabijo za dodatno individualizacijo svojega vozila.

                

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Poglejte, kako so TATOVI v MINUTI ukradli 6 DODGEJEV Challenger Hellcat

BMW M8 Gran Coupé od G-Power ima 900 KM