in , ,

VW ID.2all – Instrumenti v RETRO STILU hrošča ali golfa

Seveda Volkswagen ne bo v celoti stavil na retro stil, toda ta detajl bi lahko še kako razveselil pristaši starodobnikov VW-ja.

S predstavitvijo koncepta ID.2all, je VW prejšnji teden poskrbel za razburjenje. Po vsem svetu so se pojavila poročila o malem električnem avtomobilu, ki naj bi bil serijsko predstavljen leta 2025 in bi lahko stal od 25.000 evrov. Vizualno ID.2all spominja na aktualnega Pola, katerega bo verjetno nadomestil. C-stebriček in zadek pa malce spominjata na Golfa.

Nekaj je gotovo: po ID.Buzz se zdi, da se VW ne osredotoča toliko na retro, temveč avtomobile, ki morajo zadovoljiti vsak okus. Pomeni, da bomo morali na model – če bo sploh lansiran – ID.Beetle še lep čas počakati. Toda ID.2all še ohranja nekaj nostalgije za vse ljubitelje starega železa, kot je razvidno iz tovarniških fotografij.

VW ID.2all naj bi v prihodnje zamenjal model Polo, čeprav kaže tudi znake Golfa.

V ID.2all voznik gleda na precej velik vodoraven zaslon. Tam se v običajnem načinu prikažejo najpomembnejše informacije in to na bolj dejanski in moderen način. To je “ID obdobje“, kot ga naznanja velik zaslon na dotik v sredini. Toda tukaj obstajata še dva dodatna načina prikaza in sicer “Classic – Beetle Era” in “Retro – Golf Era“. Dva prodajna hita Volkswagna par exellance.

Armaturna plošča v dejanskem in retro izgledu

Prikaz hrošča je predstavljen zelo preprosto, v maniri modelov iz poznih 60-ih in zgodnjih 70-ih let prejšnjega stoletja. Centralni merilnik hitrosti z iglo, prikaz izbrane prestave na levi in dosega na desni. Prikaz golfa uporablja merilnik vrtljajev za prikaz dosega, digitalna ura pa spominja na Golf II. Kdor je odraščal v času tega modela, bo poznal diode, ki so zagorele pri smernikih in lučeh, ter podobno.

Infotainment v retro Golf izgledu ter klasičen logotip

V skladu z ustreznim prikazom, so na osrednjem zaslonu na dotik na voljo tudi retro prikazi za infotainment. Hrošč ima samo preprost radio, medtem ko se lahko golf že pohvali s kasetami. Ljubek detajl je tudi klasičen logotip Wolfsburga, ki smo ga starejši lahko videli na VW volanih v 70-letih. Postavlja se vprašanje, ali bo ta retro izgled prišel tudi v serijsko proizvodnjo? Mnogi ljubitelji starodobnikov bi to z veseljem sprejeli.               

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DJI dviga DOŽIVETJE upravljanja FPV-dronov na povsem NOVO raven

LAMBORGHINI REVUELTO je naslednik Aventadorja