in ,

DJI Inspire 3 je ULTIMATIVNI VIDEO dron in takšna je tudi njegova CENA

Kot trdijo pri podjetju DJI, je Inspire 3 edini dron kinematografskega razreda, ki podpira RTK-tehnologijo za sledenje načrtom poti in omnidirekcijsko zaznavanje, s čimer je letenje z njim še bolj varno in bolj natančno.

“Inspire 3 uporabnikom omogoča, da v celoti izkoristijo potencial vsakega posnetka, saj lahko posnamejo kinematografsko kakovost slike, ki je bila prej na voljo samo s težkimi in nerodnimi kamerami,” je dejal Ferdinand Wolf, kreativni direktor pri DJI-ju. “Z zanimanjem pričakujemo, kako bo Inspire 3 revolucioniziral kinematografijo iz zraka.”

DJI Inspire 3 je opremljen z najlažjo celoformatno kamero Zenmuse X9-8K Air Gimbal, ki podpira najnovejši sistem obdelave slik CineCore 3.0. Kamera podpira notranje snemanje videoposnetkov CinemaDNG s 8K/25fps ločljivostjo, kot tudi videoposnetkov Apple ProRes RAW s 8K/75fps ločljivostjo. Poleg tega, v načinu S&Q, kamera X9-8K Air omogoča snemanje videoposnetkov ProRes RAW s polnoformatno 4K/120fps ločljivostjo brez obrezovanja slike.

X9-8K Air Gimbal je združljiv tudi z dodatno 18mm F2.8 celoformatno ultra širokokotno lečo in novo telefoto lečo, ki sta posebej izdelani za 8K-kinematografijo iz zraka ter s celoformatnimi lečami 24 mm, 35 mm in 50 mm, ki so posebej prilagojene za snemanje iz zraka.

Vrhunske zmogljivosti seveda pomenijo tudi visoko ceno, v primeru DJI Inspire 3 namreč to pomeni 15.169 evrov za komplet, v katerega spada tudi šest baterij TB51.

Kar zadeva hitrost in čas letenja, je DJI Inspire 3 opremljen s pametnima dvojnima baterijama TB51, ki omogočata letenje do 28 minut. Močan pogonski sistem omogoča hitrost letenja do 94 km/h, hitrost vzpenjanja in spuščanja 8 m/s ter celo hitrost potapljanja do 10 m/s. Poleg tega integriran 3 GNSS sistem (GPS + Galileo + BeiDou), ki ga napajajo vgrajene dvoslojne keramične RTK antene, zagotavlja natančno letenje tudi v zahtevnih okoljih.

Dron se lahko pohvali tudi z novo funkcijo, imenovano Waypoint Pro, ki omogoča načrtovanje letenja in snemanja z različnimi prilagojenimi nastavitvami. Primer je funkcija 3D Dolly, ki lahko simulira žerjav, kabelsko kamero ali dolly in “presega omejitve teh naprav,” pojasnjujejo pri DJI. Funkcija 3D Dolly omogoča ustvarjanje poti letenja, kjer se lahko pilot premika nazaj in naprej po poti z nastavljivo hitrostjo in popolnim nadzorom gimbala glede na potrebe snemanja.

Vrhunske zmogljivosti seveda pomenijo tudi visoko ceno, v primeru DJI Inspire 3 namreč to pomeni 15.169 evrov za komplet, v katerega spada tudi šest baterij TB51.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

FERRARI bo za ZASLONE v prihodnje uporabljal SAMSUNGOVO OLED-tehnologijo

Pogled v prihodnost: LANCIA Pu+Ra HPE Concept