in , ,

Zbiralec BUGATTIJA ima v lasti vse modele WORLD RECORD EDITION

Njegova zbirka je bila sedaj prikazana na zgodovinskem sedežu v Molsheimu v Alzaški pokrajini Francije.

Bugatti je več kot le avtomobilska znamka. Bugatti je privilegij. Je izkušnja. Življenjski slog. Razred družbe. Bugatti združuje navdušence z vsega sveta z očitno zmogljivostjo, previsokimi cenami in ekskluzivnostjo. In za zelo zvestega zbiratelja Bugattija je razstavljanje njegovih vozil v Chateau Saint Jean – zgodovinskem sedežu znamke – prav poseben dogodek.

Bugatti je izdal sporočilo za javnost, v katerem poroča o srečanju v omenjenem dvorcu Chateau Saint Jean, na katerega je dolgoletna stranka proizvajalca pripeljala svojo zbirko redkih vozil Bugatti. Natančneje povedano, ta zbirka vključuje vse modele World Record Edition in sicer: Bugatti Veyron 16.4 Super Sport World record Edition, Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse World Record Edition in Bugatti Chriron Super Sport 300+ World Record Edition. V času razstave ob tem dvorcu sta prej omenjena vozila spremljala še prav posebna modela in sicer Bugatti Veyron Pur Sang in Bugatti Divo.

Neimenovani lastnik zbirke Bugattija ima vse tri modele s svetovnim rekordom v doseženi hitrosti oziroma tako imenovanimi World Record Edition.

Pierre-Henri Raphanel, nekdanji dirkač in Bugattijev tesni pilot, ki je junija leta 2010 na testni stezi v Ehra-Lessien postavil rekord Veyrona 16.4 Super Sport s 431,07 km/h, je na dvorcu sprejel zbirko lastnika. Tri leta pozneje je Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse postavil še en rekord za najhitrejši kabriolet na svetu, saj je dosegel 408,84 km/h, vendar z zaprto streho. Tretji avtomobil iz te zbirke, ki podira rekorde, je Bugatti Chiron Super Sport 300+, ki je bil izdelan v čast prvega serijskega vozila in lahko doseže hitrost 482,8 km/h. Ta zadnji rekord za Bugatti je postavil Andy Wallace, zmagovalec legendarne dirke 24 ur Le Mansa, ki se je prav tako srečal z lastnikom vozila na omenjenem dvorcu.

Vsakič, ko pridem v Molsheim, se ne počutim le kot del družine Bugatti, temveč tudi kot del njegove zgodovine. S ponovno združitvijo teh avtomobilov v njihovem rojstnem kraju, se počutim še bolj povezanega z neverjetno dediščino znamke. Moji avtomobili so se vrnili domov, a ekipa mi je dala občutek, kot da sem se tudi sam vrnil domov in to je resnično neprimerljiv občutek,” je dejal neimenovani lastnik te zbirke.

Zbirka teh prestižnih avtomobilov je bila prikazana v dvorcu Chateau Saint Jean, katerega je leta 1928 kupil in prenovil sam Ettore Bugatti.

Sam dvorec Chateau Saint Jean je leta 1928 kupil in prenovil Ettore Bugatti za sprejem gostov, strank in dirkačev. Le redki privilegiranci imajo možnost ogleda dvorca in noben obiskovalec še ni imel priložnost prenočiti v njegovih zgodovinskih sobanah.

        

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PRENOVA za kompaktni HYUNDAI i20

Novi BUICK LaCrosse za KITAJSKI trg ima kar 30-palčni ZASLON