in ,

Predstavljamo Lamborghini URUS PERFORMANTE ESSENZA SCV12

Kljub imenu pa se pod pokrovom tega super športnega SUV-ja ne nahaja V12 motor.

Ste morda lastnik Lamborghinija? Potem pripadate precej izbranemu klubu. Toda obstaja še bolj ekskluziven način. Kajti tudi če denar ni problem, lahko tale Urus Performante Essenza SCV12 kupite samo, če že imate v lasti enega od 40 izdelanih primerkov Aventadorja Essenze SCV12 za dirkalne steze.

Različica SCV12 temelji na modelu Urus Performante z V8 biturbo motorjem z izboljšano zmogljivostjo, ki jo je izpopolnil Lamborghinijev oddelek Ad-Personam. Ta zelo hitri SUV je v dvobarvni zunanji podobi s črnim spodnjim delom v kombinaciji z dirkalno številko na prednjih vratih. Podrobnejši pogled razkrije tudi kontrastno barvno črto na spodnjem delu karoserije in na strešni liniji. Ta SUV stoji na 23-palčnih platiščih v svetleči črni barvi z ujemajočimi se zavornimi čeljustmi, lahko pa se seveda odločite tudi za druga platišča in druge barve.

Ta poseben model Urusa Essenza lahko kupijo le tisti srečneži, ki imajo v svojih garažah enega izmed 40 dirkalnikov Aventadorja Performante Essenza SCV12.

Notranjost Lamborghinija Urus Performante SCV12 ima črno oblazinjenje iz alkantare in obrobe iz ogljikovih vlaken, ki so na voljo v mat ali sijoči izvedbi. Dodani so tudi elementi iz črnega eloksiranega aluminija in rdeči ročaji vrat, silhueta in ime dirkalnika pa sta vidna na sovoznikovi strani armaturne plošče. Ta motiv najdemo tudi na podstavkih, dve karbonski ploščici pa dopolnjujeta spremembe. Na eni je logotip Lamborghinija ob 60. obletnici, na drugi pa je lahko ime stranke oziroma kupca ali pa številka po njegovi želji.

Kljub temu, da se v imenu tega Urusa nahaja SCV12, pa pod pokrovom motorja nima V12 motorja, temveč V8 biturbo motor s 666 KM.

Ljudje iz Sant’Agate Bolognese ne povedo, koliko bo stala ta posebna izdaja, vsekakor pa je veliko cenejša od Aventadorja Essenza SCV12, ki je stala 2,2 milijona evrov pred davki. Ta dirkalnik je bil blagoslovljen z najmočnejšo različico V12 motorja, ki ga je Lamborghini kdaj izdelal. 6,5-litrski motor razvije neverjetnih 830 KM. Naj vas spomnimo, da ima Urus Performante (in s tem tudi posebna izdaja) pod pokrov motorja 4,0-litrski V8 motor s hudičevimi 666 KM.

            

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ujeta naslednja generacija Aston Martina VANTAGE Roadster

RIMAC NEVERA v Papenburgu postavila 23 rekordov v POSPEŠEVANJU