in ,

GARMIN predstavlja Fenix 7 Pro in Epix Pro z inovativnim senzorjem SRČNEGA UTRIPA in novimi FUNKCIJAMI

Ljubitelji naprav Garmin pozor, pred vami sta dve njihovi popolnoma novi pametni uri.

Najnovejša izdelka te blagovne znamke, Fenix 7 Pro in Epix Pro, ne samo, da imata nekaj nadgrajenih funkcij v primerjavi s predhodnima modeloma, pač pa prinašata tudi nekaj novosti (vključno z ocenami vzponov in vzdržljivosti, vendar več o tem pozneje).

Garmin je lani z izdajo Garmin Venu 2, Garmin Forerunner 955 in Garmin Forerunner 255 zabeležil nadvse impresivno leto premier novih izdelkov, zato nismo bili prepričani, ali bo tokrat na nove izdaje treba čakati dlje. Pa vendar nas je znamka ponovno presenetila, saj so njene nove pametne ure (kar ni presenetljivo) videti zelo impresivne.

Tako kot njena predhodnica Garmin Epix (Gen 2) je tudi nova ura Epix Pro elegantna (in draga) Garminova ura. Ura je zdaj na voljo v treh velikostih, tako kot ure Fenix, kar ljudem z manjšimi ali večjimi zapestji olajša iskanje najboljšega primerka družine Epix Pro zase. Na voljo je tudi veliko novih funkcij, ki so podrobneje opisane v nadaljevanju.

Najprej omenimo vgrajeno LED-svetilko, ki je bila prej na voljo le uporabnikom Garminovih naprav Garmin Fenix 7X in Garmin Enduro 2. Ima spremenljivo intenzivnost in stroboskopski način, tako da bodo tisti, ki trenirajo v temi, bolj opazni.

To dopolnjuje nov Red Shift Mode nočni način, v katerem ura spremeni barve zaslona v rdeče odtenke, da se bolje prilagodi temnejšim razmeram in zmanjša motnje v spalnem ciklu. To je podobno nočnemu načinu na uri Apple Watch Ultra in je funkcija, za katero menimo, da jo bodo Garminova skupnost in novi uporabniki vsekakor pozdravili.

Verjetno najbolj zanimiva posodobitev je optični senzor srčnega utripa Elevate Gen 5. Novi biološki senzor naj bi imel izboljšano kakovost signala zaradi izpopolnjene optične razporeditve, ki “združuje več prostorsko raznolikih optičnih” tipal. Poleg tega je bil posodobljen tudi algoritem, namenjen posameznim športom, ki zagotavlja boljše ocenjevanje.

Dve novi zanimivi funkciji programske opreme, ki ju bodo cenili tekači, sta ocena vzponov in ocena vzdržljivosti. Prva analizira teke v hrib na podlagi nadmorske višine in biometričnih podatkov ter ustrezno razvrsti vašo sposobnost vzpenjanja. Druga pa naj bi analizirala številne statistične podatke in vam zagotovila oceno vzdržljivosti. Garmin pravi, da čeprav imata lahko dva tekača enako VO2max, to še ne pomeni, da je njuna vzdržljivost na enaki ravni; zato tukaj pride na vrsto še ocena vzdržljivosti.

Funkcija Up Ahead (podedovana od modela Enduro 2) na zemljevidu opozarja na zanimive točke, vključno s postajami za pomoč, znamenitostmi itd. Seveda je ura v značilni Garminovi maniri opremljena s celo vrsto novih prednaloženih dejavnosti, ki jih lahko spremljate, od  športov z loparji do jahanja (na voljo je več kot 30 novih športnih načinov).

Fenix 7 Pro je še ena od Garminovih prestižnejših ur, ki ima podobne dodatne funkcije kot ura Epix Pro, kar še dodatno izboljša njene večšportne funkcije. Tako kot njen novi tekmec ima tudi Fenix 7 Pro vgrajeno LED-svetilko, ki je zdaj na voljo pri vseh modelih Fenix 7 Pro, ne le pri največjem, funkcijo “Up Ahead”, optimiziran senzor srčnega utripa ter oceno hribov in vzdržljivosti.

Najpomembnejša informacija, ki jo želimo izvedeti vsi, je seveda cena. Kot je bilo že omenjeno, sta obe uri precej dragi. Cena ure Epix Pro se bo začela pri 840 evrih, medtem ko je ura Fenix Pro nekoliko cenejša, saj stane 750 evrov. Oba izdelka lahko od danes naprej kupite pri Garminu v spletni trgovini.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

TANK 500 PHEV združuje PRESTIŽ, ekonomičnost in TERENSKE sposobnosti

RANGE ROVER Sport SV s KOLOSALNIMI 626 KM in 23-palčnimi platišči iz OGLJIKOVIH VLAKEN