in , ,

Mercedes-AMG GLC 43 in GLC 63 prenašata TEHNOLOGIJO iz F1 na TEREN

Poleg vrha ponudbe, modela AMG 63 S E Performance, bo na voljo tudi manj zmogljiva različica AMG 43 4Matic.

Ponudbo modela Mercedes-Benz GLC zdaj dopolnjujejo še udarne različice z oznako AMG. Novinca sta dobila imeni AMG 43 4Matic in AMG 63 S E Performance, predstavljena pa bosta v prihodnjih mesecih, in obljubljata še več zmogljivosti kot predhodna modela. In to brez motorjev V6 ali V8.

Če ne želite res norih zmogljivosti, vam bo morda všeč tudi AMG 43 4Matic, ki združuje 2,0-litrski štirivaljnik s 421 KM in 500 Nm z blagim hibridnim sistemom, ki za kratek čas zagotavlja dodatnih 14 KM in 150 Nm navora. Motor z notranjim izgorevanjem je opremljen z električnim turbinskim polnilnikom, ki lahko doseže do 175.000 vrtljajev na minuto in izkorišča izkušnje ekipe v Formuli 1. V povezavi z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom GLC 43 AMG 4Matic pospeši od 0 do 100 km/h v 4,8 sekunde in doseže največjo hitrost 250 km/h.

Galerija: Mercedes-AMG GLC 43 4Matic

Nad njim je AMG 63 S E Performance. Pri tem je moč istega motorja M139 povečana na 476 KM in 545 Nm ter združena z baterijo s kapaciteto 6,1 kWh in elektromotorjem z močjo 204 KM v zadku, kar skupaj zagotavlja 680 KM in 1.020 Nm največjega navora. Na ta način GLC sprint 0 do 100 km/h opravi v 3,5 sekunde in doseže najvišjo hitrost 275 km/h (tudi v tem primeru je omejitev določena z elektroniko). Doseg v električnem načinu je 12 kilometrov, z možnostjo polnjenja baterije z izmeničnim tokom do 3,7 kW.

Oba modela GLC AMG omogočata izbiro voznih načinov AMG Dynamic Select (pet pri modelu 43 in osem pri modelu 63), ki v realnem času spreminjajo odzivnost različnih parametrov vozila, kot so delovanje ESP, delovanje krmilnega mehanizma in togost vzmetenja.

Na voljo je tudi vzmetenje AMG Ride Control s prilagodljivimi blažilniki, ki jih je mogoče ločeno nastavljati v treh načinih: Comfort, Sport in Sport+. Druga pomembna funkcija, ki je na voljo samo v modelu 63 S E Performance, je Active Ride Control. Gre za izpopolnjen sistem stabilizatorjev in elektronskih aktuatorjev, ki stabilizira vozilo v zavojih in zmanjšuje nagibanje karoserije. K boljšemu zavijanju prispevajo tudi krmiljena zadnja kolesa, ki se do hitrosti 100 km/h usmerjajo do 2,5° v nasprotno smer (0,7° v nasprotno smer pri višjih hitrostih).

Poleg pomembnih tehničnih sprememb v primerjavi s standardnim modelom imata oba modela AMG seveda tudi svojo zunanjo podobo.

Poleg pomembnih tehničnih sprememb v primerjavi s standardnim modelom imata oba modela AMG seveda tudi svojo zunanjo podobo. Oba modela GLC imata posebno obliko maske hladilnika, večje odprtine za dovod zraka in agresivnejši prag sprednjega odbijača. Na zadku dominira velik difuzor, v katerega sta vgrajeni obe izpušni cevi (okrogla pri modelu 43 in trapezoidna pri modelu 63).

Modeli AMG so opremljeni s sedeži z Arctic usnjem in prevlekami iz mikrovlaken Microcut AMG, medtem ko sta napa usnje in sedeži AMG Performance na voljo kot opcija. Volan AMG Performance je pri modelu 43 na voljo v napa usnju, pri modelu 63 pa v kombinaciji nape in mikrovlaken.

Infozabavni sistem MBUX vključuje različne zaslone, značilne za AMG, instrumentna plošča pa ima tudi športne grafike, ki prikazujejo različne nastavitve motorja, krmiljenja in vzmetenja. In če to še ni dovolj, je model 63 serijsko (model 43 pa opcijsko) opremljen s sistemom AMG Track Pace, pravim virtualnim pomočnikom, ki beleži več kot 80 parametrov na stezi, kot so hitrost, pospeševanje in kot krmiljenja, meri čase krogov in sektorjev ter ponuja nasvete, kako jih izboljšati.

Galerija: Mercedes-AMG GLC 63 S E Performance

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

LAMBORGHINI Urus z V8-motorjem je že RAZPRODAN

Napovednik PRENOVE Škodinih modelov KAMIQ in SCALA