in , ,

MERCEDES-BENZ napoveduje oblikovno študijo NOVEGA VSTOPNEGA MODELA

Koncept iz napovednika bo skupaj z razredom E All-Terrain predstavljen na sejmu IAA Mobility 2023 v Münchnu.

Mercedes-Benz bo na letošnjem sejmu mobilnosti IAA v Münchnu predstavil novo oblikovno študijo. Predstavlja predogled vizije podjetja glede vstopnega modela. Lani je avtomobilski proizvajalec napovedal, da bo svoj portfelj izdelkov razdelil v tri kategorije. Prvi pogled na to prihodnjo ponudbo zdaj ponuja napovednik, ki prikazuje limuzino.

Model je zelo podoben silhueti vozila, ki ga je Mercedes napovedal lani. Vendar je nova slika v nekaterih vidikih nekoliko bolj razkrivajoča. Prikazuje vitko kabino, kratek zadnji del in bele poudarke na karoseriji. Predstavlja vstop v prihodnjo modelno paleto, ki je razdeljena na Entry Luxury, Core Luxury in Top-End Luxury.  Če fotografijo posvetlite s programom za urejanje slik, lahko vidite več podrobnosti in poskus podjetja, da skrije druge dele karoserije. Za ogled sprednjega in zadnjega dela bomo verjetno morali počakati na drug napovednik ali popolno razkritje. Že sedaj pa lahko vidimo stransko ogledalo, ki je pritrjeno na stebriček A. Zdi se, da omenjeni beli poudarki nakazujejo tudi izrazito oblikovno linijo, ki poteka od obeh koncev vozila do stebrička B. V napovedniku manjkajo vidne vratne kljuke, vendar ni videti, da bi se avtomobil preveč oddaljeval od trenutnega sloga znamke.

Če silhueto vozila iz napovednika nekoliko osvetlimo, lahko opazimo več podrobnosti bodoče avtomobila nove oblikovne študije nemškega proizvajalca.

Mercedes s to napovedjo ni razkril nobenih novih podrobnosti o konceptu. Vendar naj bi serijski model Entry Luxury temeljil na platformi MMA in bi ga lahko začeli izdelovati leta 2024, zato bi ga lahko predstavili že letos. Čeprav je popolna elektrifikacija prihodnost podjetja, lahko nova arhitektura MMA še vedno uporablja motorje z notranjim izgorevanjem, čeprav jo je Mercedes zasnoval in optimiziral za električni pogon. IAA Mobility 2023 bo prvi dogodek, na katerem bo podjetje na enem mestu predstavilo celotno paleto aktualnih elektrificiranih modelov. Na salonu bo na ogled tudi svetovna premiera novega razreda E All-Terrain. S preostalo modelno paleto si bo delil pogonske agregate in oblikovne podrobnosti ter bo temeljil na kombilimuzini.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

AUDI in SAIC Motor potrdila partnerstvo za ELEKTRIČNA VOZILA na Kitajskem

MITSUBISHI bo 10. avgusta pokazal nov KOMPAKTNI SUV