in , ,

MERCEDES razkril PRENOVLJENE modele EQV, razred V, Vito in eVito

Mercedesova razširjena družina srednje velikih dostavnih vozil je dobila rahlo vizualno posodobitev in več premium funkcij.

Mercedes-Benz je posodobil celotno družino srednje velikih dostavnih vozil, vključno s potniškimi in tovornimi različicami z motorji z notranjim zgorevanjem in popolnoma električnimi različicami, ki so pridobile na prestižnosti. Paleta vključuje kombije razredov EQV in V, avtodom razreda V Marco Polo ter lahka dostavna vozila Vito in eVito. Vsi so dobili manjše vizualne spremembe in prenovljeno notranjost ter več varnostne, udobnostne in tehnološke opreme.

Modeli temeljijo na tretji generaciji razreda V, ki je debitirala leta 2014 in je bila prvič prenovljena leta 2019. Nova posodobitev prinaša preoblikovan sprednji odbijač z bistveno večjo mrežo hladilnika in sodobnejšimi vstopnimi odprtinami za zrak. Vsaka različica ima edinstveno obliko maske hladilnika v kombinaciji z različnimi okrasnimi elementi. Predvidljivo sta na potnike osredotočena razred V in EQV videti bolj razkošno, medtem ko imata komercialna modela Vito in eVito bolj utilitaren pristop z nebarvanimi odbijači v svojih osnovnih različicah.

Preostali deli karoserije so v veliki meri ostali enaki, z izjemo novih platišč (velikosti 17, 18 in 19 palcev), sveže barvne palete in bolj elegantnega zadnjega odbijača različic razreda V in EQV. Po želji lahko paketa AMG Line in Night za razred V ter paket EQV za njegovega električnega kolega še dodatno popestrita njun videz. Odvisno od opreme so potniški kombiji opremljeni z LED-trakom okoli maske hladilnika in z žarometi Multibeam LED.

Notranjost je še ena točka, po kateri se razlikujeta potniška in gospodarska različica. Razreda V in EQV imata digitalni kokpit z eno samo ploščo, na kateri sta nameščena dva 12,3-palčna zaslona, armaturna plošča pa je zaradi novih klimatskih odprtin in ambientalne osvetlitve videti skoraj tako premium kot v Mercedesovih osebnih avtomobilih in SUV-jih. Po drugi strani sta Vito in eVito dobila preprostejšo postavitev z 10,25-palčnim zaslonom na dotik in 5,5-palčnim zaslonom na armaturni plošči, poleg tega pa je postavitev armaturne plošče osredotočena na praktičnost, čeprav z manj špartanskim pristopom v primerjavi s predhodnikoma.

Komercialna modela Vito in eVito bolj utilitaren pristop z nebarvanimi odbijači v svojih osnovnih različicah.

Podjetje ni omenjalo sprememb pri pogonskih sklopih, kar verjetno pomeni, da bo ohranjena aktualna ponudba. Za osvežitev: odhajajoči EQV je bil opremljen z enim elektromotorjem z močjo 150 kW (204 KM) in navorom 362 Nm. Električni kombi je bil na voljo z dvema različnima kapacitetama baterij, 60 kWh za EQV 250 in 90 kWh za EQV 300, slednji pa lahko med polnjenji prevozi do 418 km. Linija vozil z motorjem z notranjim izgorevanjem je vključevala 1,7-, 2,0- in 2,2-litrske turbodizelske štirivaljne pogonske agregate.

Mercedes je do zdaj prodal 40.000 električnih dostavnih vozil, do leta 2030 pa želi, da bi ta predstavljala več kot polovico celotne prodaje dostavnih vozil. Velik korak naprej bo uvedba nove modularne in razširljive arhitekture Van Electric Architecture (VAN.EA) leta 2026, na kateri bo sčasoma temeljila naslednja generacija Mercedesovih električnih srednje velikih in velikih dostavnih vozil.

Galerija: Modeli Mercedes-Benz EQV, razred V, Vito in eVito

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

AVTONOMNA flota prototipov VW ID. Buzz nudi testne vožnje v MÜNCHNU

Thomas SCHÄFER: VOLKSWAGEN je v HUDIH škripcih